Spinner-ul, argumente pro şi contra: cât de periculoase sau de prietenoase sunt noile jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deja celebrele spinnere sunt îndrăgite de milioane de tineri dintr-o varietate de motive. Există chiar şi site-uri dedicate exclusiv revizuirii celei mai recente şi cele mai bune tehnologii de tip fidget - spinner.

Cele mai multe spinnere nu au nevoie de baterii. Ele sunt dispozitive care funcţionează mecanic, însă pe piaţă există mai mulţi producători care au început să se axeze pe spinnere compatibile digital, cu difuzoare cu funcţii Bluetooth.  

Pe de altă parte, unele voci susţin că aceste jucării pot fi şi periculoase. Un raport de ştiri al WBRC, o televiziune locală din Birmingham, Alabama, a arătat că aceste spinnere cu bluetooth au probleme şi pot exploda chiar în timp ce se încarcă, ceea ce ar putea declanşa un incendiu, scrie iflscience.com

Compania care a transformat acest spinner a avut sediul în China, dar în afară de aceasta nu mai există informaţii despre producător.  

Pro sau contra spinnere 


Pe lângă problemele se securitate, aceste dispozite apărute recent pe piaţă au şi părţile lor bune, pentru că dezvoltă activitatea socială. Copiii adesea preferă să facă parte dintr-un grup, să descopere ceva nou. Legătura copiilor cu alţi copii, chiar şi prin aceste dispozitive, poate contribui la formarea legăturilor de prietenie. De asemenea, ajută la menţinerea concentraţiei, potrivit nspt4kids.com, însă nu există niciun studiu concret pe această temă.

Copiii care au fost diagnosticaţi cu ADHD sau alte tulburări cognitive se descurcă mai bine într-o activitate sau o sarcină dacă îşi pot controla corpul şi mişcările. Pe de altă parte, nu toţi copiii au nevoie de aceleaşi jucării pentru a-şi dezvolta creativitea, atenţia etc, iar pentru mulţi, spinner-ul poate fi o jucărie şi distragere a atenţiei. Jucăria a fost interzisă în mai multe scoli din SUA, Anglia sau Franţa, pentru că puştii nu se mai concentrau la ore şi se jucau permanent.

Spinner-ul a fost creat acum două decenii de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de şapte ani. Ea nu şi-a putut permite brevetul pentru jucăria devenită acum omniprezentă, aşa încât nu primeşte niciun penny din vânzări, dar insistă că este „mulţumită” de popularitatea ei bruscă, conform unui articol publicat la 5 mai de The Guardian.

Fidget Hand Spinner are o aplicaţie şi în Google Play. În magazine se găseşte la preţuri cuprinse între 19 lei şi 100 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite