Secretul mormântului mereu cald din Peştera Ialomiţei: locul poartă o mare încărcătură energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormântul ar putea fi al unui călugăr, al cărui nume nu se cunoaşte, fiind singurul caz de monah slujit de sălbăticiunile munţilor din religia ortodoxă românească. FOTO: magiamuntelui.blogspot.ro
Mormântul ar putea fi al unui călugăr, al cărui nume nu se cunoaşte, fiind singurul caz de monah slujit de sălbăticiunile munţilor din religia ortodoxă românească. FOTO: magiamuntelui.blogspot.ro

Peştera Ialomiţei, situată în Masivul Bucegi, din judeţul Dâmboviţa, supranumită şi Peştera Regilor, este una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din România. La intrarea în Peştera Ialomiţei există un cimitir al călugărilor, vechi de sute de ani, care se crede că primeşte energie nepământeană, fiind mereu cald.

Peştera este situată la aproape 1.700 de metri altitudine, într-o zonă abruptă, spectaculoasă, şi poartă hramul “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Aşezământul a fost ridicat în secolul al XVI-lea, de voievodul Ţării Româneşti Mihnea Vodă (cel Rău), care s-ar fi adăpostit în 1510 de turci şi a ridicat lăcaşul de cult în semn de mulţumire lui Dumnezeu, după ce a scăpat de asupritori. 

Lespede mereu caldă

pestera ialomitei

De cum intri în Peştera Ialomiţei, dai de un vechi cimitir care se spune că aparţine călugărilor care s-au nevoit între stânci, în urmă cu secole. Lespedea de pe unul dintre morminte este tot timpul caldă. 

Măsurătorile radiesteziştilor au demonstrat că locul poartă încărcătură energetică, dar nu au putut spune de ce natură este această energie şi ce anume produce vibraţiile depistate în interiorul peşterii”, scrie Agerpres.

Mormântul ar putea fi al unui călugăr, al cărui nume nu se cunoaşte, fiind singurul caz de monah slujit de sălbăticiunile munţilor din religia ortodoxă românească.

FOTO: magiamuntelui.blogspot.ro

Peştera Ialomiţei se desfăşoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 metri, dincare 400 metri sunt accesibili turiştilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porţiune de încă 80 metri, cu galerii şi săli.

Diferenţa de nivel este de 60 metri. Este străbătută de un pârâu şi are o desfăşurare mixtă, prezentând atât galerii, cât şi săli.  

CITEŞTE: 10 lucruri ciudate despre Peştera Ialomiţei din Bucegi, locul unde întâlneşti fecioare zănatice cu ochii sclipind de puteri magice

   

Închisă pentru reabilitare

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a început reabilitarea şi modernizare a Peşterei Ialomiţa. Până acum, au fost montate aproximativ 60 de pasarele, scări noi, pavaje pentru intrare, s-a finisat platforma pentru drumul de acces şi s-au început procedurile legale de achiziţii pentru dotările pentru peşteră.

Proiectul are o valoare totală de 6.415.828, 68 lei, din care 4.665.725,12 lei – finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi buget naţional, iar 517.413,88 lei – finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite