Copiii care au nevoie de terapie cu echipamente sportive pentru tratament, ajutaţi în cadrul unei campanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Sănătate şi recuperare prin sport” se adresează pacienţilor cu paralizii cerebrale sau care au suferit diverse accidente şi au nevoie de terapie cu echipamente specifice pentru tratament.

Campania este derulată de  Asociaţia Totul este Posibil şi un ratailer de articole sportive şi Decathlon România

Printr-o primă donaţie constând în peste 300 de dispozitive speciale pentru hidro-kinetoterapie şi mecanoterapie, Decathlon marchează începutul campaniei dedicate recuperării medicale prin sport. 

Echipamentele furnizate în cadrul primei donaţii sunt deja livrate şi montate la Alba Iulia, în Centrul Maria Beatrice, unde sute de copii din întreaga ţară, cu paralizii cerebrale sau accidentaţi, beneficiază de terapie. În acest centru au loc 300 de şedinţe de terapie zilnic, numărul anual de beneficiari pe termen mediu şi lung fiind de peste 500 de copii.

„Programul dezvoltat de Decathlon România pentru centrele în care se face recuperare este cu adevărat binefăcător pentru noi. Aveam un deficit de echipamente pentru recuperare post-operatorie a afecţiunilor musculo-scheletale şi osteo-articulare. Echipamentele pentru recuperarea efectuată în bazinul de hidroterapie şi în sălile de kineto şi mecanoterapie sunt dispozitive de care terapeuţii centrului aveau urgent nevoie pentru a lucra cu micuţii noştri beneficiari, copiii”, a declarat Sebastian Onac, Director al Centrului Maria Beatrice din Alba Iulia.

campanie Decathlon

Misiunea Decathlon România de a face sportul accesibil tuturor în mod sustenabil, a condus către colaborarea cu Asociaţia TOTUL ESTE POSIBIL, un ONG care acordă o atenţie sporită programelor de educaţie, sănătate şi sport. 

„Ne dorim să aducem o schimbare în bine în comunităţile în care ne prestăm activitatea şi să ajutăm fiecare român să se bucure de beneficiile sportului. Am ales să colaborăm cu Asociaţia TOTUL ESTE POSIBIL datorită expertizei pe care o are în management de caz şi în administrarea eficientă a resurselor. Ne-au oferit un sentiment de încredere, lucru pe care îl considerăm esenţial în orice parteneriat şi care ne face să privim cu optimism evoluţia viitoare a proiectului”, a precizat George Miu, Manager Operaţiuni al Decathlon România.

Până în anul 2005, numărul persoanelor cu dizabilităţi din România era sub 500.000. Acum, 15 ani mai târziu, numărul acestora aproape că s-a dublat. Cifrele oficiale arată că peste 800.000 de persoane figurează înregistrate în această categorie la finalul anului 2018. Dintre aceştia, pacienţii diagnosticaţi cu handicap locomotor reprezintă o pondere semnificativă. Deşi încadrate în categoria de handicap sever sau accentuat, afecţiunile locomotorii pot fi adesea tratate corespunzător prin proceduri şi echipament specifice.

campanie Decathlon

Recuperarea medicală sportivă este un concept nou de terapie prin sport, ce îmbină antrenamentul funcţional cu terapia. Prin programul SĂNĂTATE ŞI RECUPERARE PRIN SPORT, Decathlon România devine o platformă de sprijin pentru centrele şi cabinetele medicale destinate recuperării pacienţilor cu diferite afecţiuni sau dizabilităţi locomotorii. „Programul SĂNĂTATE ŞI RECUPERARE PRIN SPORT aduce împreună vectori esenţiali pentru cei care primesc o şansă nouă: asistenţa de specialitate, echipamentul adecvat, exerciţiile specifice, sunt criterii importante pentru ca un pacient, chiar dacă aflat într-o condiţie dificilă, să aibă şansa la recuperare şi astfel normalitate. În esenţă, milităm pentru normalitate în viaţa fiecărei persoane şi suntem foarte bucuroşi că putem da această şansă pacienţilor de toate vârstele”, a declarat Eliza Niţescu, membru fondator al Asociaţiei TOTUL ESTE POSIBIL. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite