Răcari: Judecătoarea Florica Mihalce, acuzată de săvârşirea mai multor infracţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Judecătoriei Răcari, judecătoarea Florica Mihalcea, este acuzată că a săvârşit mai multe infracţiuni pe perioada cât a îndeplinit atribuţiile acestei funcţii.

Judecătoarea Florica Mihalce este auzată de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, (2 acte materiale), fals intelectual în formă continuată, (4 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată, (4 acte materiale).

În fapt, judecătoarea Mihalcea s-a pronunţat într-un dosar civil în favoarea unei rude de-a lui Ion Cojocaru Tănase, punând-o greşit în posesia unei suprafeţe teren pentru care s-a folosit de acte false. Totul s-a întâmplat în cursul lunii noiembrie 2009, iar terenul a şi fost vândut ulterior, adevăraţii proprietari rămânând cu ochii în soare.

„Concret, la data de 28 octombrie 2009, pe rolul Judecătoriei Răcari, judeţul Dâmboviţa a fost înregistrat un dosarul civil, având ca obiect ‹‹hotărâre ce ţine loc de act autentic››.

Acţiunea a fost formulată în numele unei persoane, cumpărător de drept (rudă a inculpatului Tănase Cojocaru Ion), solicitându-se ca, printr-o sentinţă, să se constate că între acesta şi o altă persoană, vânzător, a intervenit un contract de vânzare-cumpărare cu privire la o suprafaţă de teren de 3.200 mp, evaluată la suma de 3.000 lei.

"În susţinerea acţiunii au fost depuse la instanţă printre alte documente şi un înscris denumit ‹‹partaj voluntar››, întocmit în fals la data 20 iulie 2009, de către inculpatul Tănase Cojocaru Ion. Întocmind acest document, inculpatul a creat impresia că suprafaţa de teren menţionată mai sus aparţinea numai vânzătorului, în condiţiile în care acesta mai avea un frate moştenitor de drept al terenului, care a aflat ulterior despre această tranzacţie. La data de 17 noiembrie 2009, acţionând în condiţiile arătate mai sus, inculpata Mihalcea Florica a pronunţat o sentinţă civilă prin care s-a constatat vânzarea-cumpărarea bunului in litigiu, acest document ţinând loc de titlu de proprietate. Ulterior, în luna ianuarie 2010, suprafaţa respectivă de teren a fost vândută unei firme de către inculpatul Tănase Cojocaru Ion, printr-un intermediar, cu suma de 60.587 lei (echivalentul a 14.670 euro)", se arată în comunicatul DNA.

Sursa citată mai spune că "prin acţiunile lor, cei doi inculpaţi au creat o pagubă în dauna persoanelor îndreptăţite să beneficieze de terenul respectiv şi, totodată, un folos necuvenit în beneficiul inculpatului Tănase Cojocaru Ion, beneficiarul de fapt al terenului”, se arată în rechizitoriul DNA.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite