Consiliul Judeţen Dâmboviţa va realiza un masterplan pentru drumurile judeţene ce va stabili priorităţile de investiţii în infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa va realiza un masterplan pentru drumurile judeţene care va da indicatorii de circulaţie şi de migraţie, urmând ca în baza acestor date să se prioritizeze investiţiile în infrastructura rutieră, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

''Anul acesta vom contracta un masterplan pentru drumurile judeţene. Masterplanul trebuie să ne dea indicatori de circulaţie, de migraţie, în aşa fel încât să stabilim care sunt priorităţile, obiective, nu priorităţi determinate politic sau prin simpatii'', a precizat Ţuţuianu.

El a mai spus că în 2015 la nivelul judeţului Dâmboviţa există cea mai mare alocare financiară din ultimii 25 de ani pentru infrastructura rutieră, însă sunt foarte multe drumuri care au nevoie de reparaţii. ''Anul acesta avem cea mai mare alocare pe infrastructură rutieră din ultimii 25 de ani: 17,3 milioane de lei. Anul trecut am avut opt milioane, în general în ultimii ani cam 7-8 milioane am avut. Avem 124 de obiective de investiţii în lucru, avem un program de reparaţii şi întreţinere cu 112 obiective cu o valoare de 17,5 milioane de lei. Deci în total avem la infrastructură, investiţii plus reparaţii, 35 de milioane de lei. Banii provin din bugetul Consiliului Judeţean, avem şi asocieri cu consilii locale, de asemenea au fost alocate sume şi de la bugetul naţional, prin OG 28/2013'', a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, citat de Agerpres. 

22 de kilometri de DJ de pământ

Judeţul Dâmboviţa are una dintre cele mai mari reţele de Drumuri Judeţene din ţară, 845 de kilometri, însă investiţiile în reabilitare şi modernizare nu au fost pe măsură în ultimii 10 ani. Până în 2020, Consiliul Judeţean Dâmboviţa speră să asfalteze şi modernizeze în jur de 200 de kilometri de drumuri.

Judeţul Dâmboviţa are un număr de 54 de drumuri judeţene, cu un total de 845 km, din care: 658 km sunt drumuri modernizate, 166 km de drumuri pietruite şi 22 de km de pământ. 

Zonele văduvite de investiţii în infrastructură, unde drumarii nu au călcat absolut deloc, sunt:

- Cândeşti – Scheiu DJ 702 L 

- Drum UM Gară 

- DJ 720 E ( drum nou clasificat 1, 2 km)

- DJ 713 Piatra Arsă – Babele

- DJ 712 B Vulcana Băi – Pucioasa prin carieră ( impracticabil din cauza alunecărilor de teren)

- Scheiu – Ludeşti – Limită judeţ Argeş ( 3 km)

- Corbii Mari – Limită  Judeţ Teleorman (DJ 701)

- Niculeşti – Ciocănari – limită judeţ Prahova – 3,1 km

În bugetul pe anul 2015 sunt cuprinse la modernizare şi alte sectoare mai mici de drumuri judeţene, care asigură legătura astfel:

-DJ 101 B ( Butimanu – Niculeşti – Periş – 8 km);

-DJ 601 A ( Slobozia Moară – Brezoaele – Limită judeţ Giurgiu – aprox. 8 km);

-Potlogi – limită judeţ Giurgiu DJ 401 A – 3 km;

-Corbii Mari – limită judeţ Teleorman DJ 701;

-DJ 701 H – Morteni – limită judeţ Argeş (către Teiu)

image

„Consiliul Judeţean are proiecte pentru 27 de intrări în judeţ. Pentru anul 2015 ne propunem 5 - 6 astfel de intrări, respectiv Moreni, Brezoaele, Potlogi, Niculeşti, Bezdead, Văleni Dâmboviţa. De asemenea, ne propunem şi modernizarea drumurilor din platoul Padina – Peştera. Avem în derulare lucrări de modernizare pe DJ 713 Dichiu ( 16 km), Drum de legătură Dichiu – Zănoaga – (3 km) şi DJ 714 Zănoaga – Salvamont ( 8 km)”, a adăugat Ţuţuianu.

Pentru perioada 2014 – 2020, preşedintele CJD a spus că programul de finanţare cu MDRAP cuprinde 13 sectoare de drumuri judeţene care vor fi asfaltate pe o distanţă de peste 50 km. La acestea se mai adaugă asocieri ale CJD cu Consiliile Locale, în sumă de 100 de km drumuri locale, pe care sunt prevăzute lucrări de execuţie în în 64 de locaţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite