Ce mănâncă un culturist de performanţă înainte de competiţie: 30 de albuşuri şi 12 litri de apă zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Ilie este un culturist de performanţă din Găeşti, Dâmboviţa FOTO Arhivă personală
Laurenţiu Ilie este un culturist de performanţă din Găeşti, Dâmboviţa FOTO Arhivă personală

Laurenţiu Ilie are 27 de ani şi practică culturismul de 11 ani. De 5 ani concurează la profesionişti, este instructor de fitness şi antrenor personal, tată a două fete. În prezent, este legitimat la clubul Gladiator Gym Craiova şi este pregătit de antrenorul Andrei Alexandescu, din Târgovişte, campion naţional.

Înainte de competiţii se antrenează asiduu şi are un meniu aparte, pe care nu toţi oamenii l-ar putea ţine.

Sâmbătă, 9 martie, s-a desfăşurat, la Sala Sporturilor din Ploieşti, Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness, faza regională. Găeştiul a fost reprezentat la această competiţie de către Ilie Laurenţiu, care a ocupat poziţia a treia, la final. 

„Cu regimul alimentar m-am luptat cel mai mult. A fost infernal, îmi suna alarma mereu să mănânc, să beau apă, iar să mănânc. Regimul meu a constat în piept de pui la fiecare masă, în total pe zi aproximativ 700 grame de piept de pui, un carton de ouă zilnic, însă numai albuşurile. Luam câte 10 albuşuri la o masă, pentru 3 mese din ziua respectivă. Aveam 6 mese zilnic. Apoi a trebuit să beau apă, multă apă”, spune Ilie Laurenţiu, 27 de ani.

ilie laurentiu

În perioada de descărcare, consuma între 8 şi 12 litri de apă în fiecare zi, iar cu cât se apropia de concurs reducea cantitatea de apă, ajungând la cel mult 500 de ml.

„Am redus de la 12 litri până la 500 de ml. Aveam 6 mese pe zi compuse din albuş de ou şi trei din piept de pui. Am avut zile în care am băut şi 12 litri de apă pe zi, iar ultimele două zile am rămas la doar 500 ml, ca să se definească musculatura”, explică Ilie Laurenţiu.

ilie laurentiu

A avut acelaşi meniu timp de 9 săptămâni pentru a-şi controla greutatea. „Nu îmi permiteam să schimb ceva la acest program pentru că îmi reacţiona imediat corpul. Am avut de tras, pentru că trebuia să mă menţin la 66 de kg. Am început cu pregătirea de la 58 de kg. Într-o lună am urcat la 72 de kg şi apoi am scăzut la 66. În ziua concursului am avut 63 de kg, dar am concurat la o categorie mai mare. Creşteam foarte mult numărul de proteine, am scăzut drastic carbohidraţii şi grăsimile. E o procedură riscată pentru că afectează rinichii. Am mâncat 50 de kg de peşte, 40 de kg de pui. Mâncam un cofrag de ouă zilnic, doar albuşul, fiind masă uşoară şi cu ardere rapidă”, explică el.

Ce se întâmplă dacă o persoană obişnuită mănâncă astfel

„Dacă va fi ţinut acest regim corpul va reacţiona imediat, dar după o scurtă perioadă se adaptează. Înseamnă sănătate curată. Recomand sportivilor acest regim şi mâncarea curată. E o recomandare foarte bună, cred, dată de orice antrenpr, pentru că eliminăm grăsimile şi zaharurile şi astfel nu ne maiîmbolnăvim”, mai spune el.

Pasiunea cere sacrificii

Laurenţiu lucrează ca şi pizzer, la o Pizzerie din Găeşti. În fiecare zi începe programul la ora 7 dimineaţa şi îl închieie la 19.00. Imediat după ce îşi încheie programul merge la sală, unde petrece trei ore. „Eu îmi văd fetele doar în weekend. E o chinuială goaznică”, spune el. 

Locul trei la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness, faza regională este cel mai bun rezultat al lui Laurenţiu de până acum, dar nu are de gând să renunţe. Va concura la faza naţională, care va avea loc în septembrie, la Braşov. 

ilie laurentiu
ilie laurentiu
ilie laurentiu
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite