Arheologii târgovişteni îşi prezintă, vineri, descoperirile de senzaţie făcute la Poiana Cireşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetarea arheologică de pe şantierul Poiana Cireşului de lângă Piatra Neamţ a luat sfârşit. Printre nenumăratele obiecte şi rămăşiţe osoase scoase la lumină, s-au găsit şi oase gravate sau obiecte de podoabă cu o vechime de peste 20.000 de ani, aparţinând Omului Gravetian care avea aici, în acea vreme, o tabără de vânătoare.

Cea mai importantă descoperire a acestei campanii arheologice a avut loc în chiar ultimele zile, o descoperire unică în România şi de mare interes mondial, o descoperire care a împlinit visul de o viaţă al profesorului Marin Cârciumaru, un arheolog cu o binemeritată reputaţie internaţională.

image

Această ultimă descoperire, ca şi întreaga poveste a cercetării arheologice din acest an, vor fi prezentate într-o conferinţă de presă, vineri, 4 septembrie, de la ora 9:00, la Muzeul Evolutiei Omului si Tehnologiei în Paleolitic din Târgovişte unde sunt aşteptaţi toţi jurnaliştii interesaţi de eveniment.

Colectivul de cercetare care a participat la săpăturile din acest an a fost format dr. Elena-Cristina Niţu (şefa şantierului), dr. Ovidiu Cîrstina – Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgovişte, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru – Muzeul Evolutiei Omului si Tehnologiei în Paleolitic Târgovişte, dr. Mădălin Văleanu (Muzeul Palatul Culturii Iaşi), dr. Jessica Lacarriere – arheozoolog (Universitatea din Toulouse-Franţa), drd. Remus Dincă, drd. Adrian Nicolae (Universitatea Valahia din Târgovişte), absolventii Anca Purcaru (Universitatea Valahia din Târgovişte), Sergiu Enache (Universitatea de Vest Timişoara), studenţii Florin Lupu, Alexandru Mirică, Marian Leu (Universitatea Valahia din Târgovişte), Adelina Sava (Universitatea ”Al. I. Cuza” Iaşi), Aurelian Roşca (General manager at ITSquad Cluj-Napoca).”

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite