Absolvent de Medicină rămas fără slujbă, deşi a promovat examenul de rezidenţiat. „Şase ani am învăţat şi nu este destul pentru a profesa în sistemul medical“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Petrişor Chiriac a promovat examenul de rezidenţiat cu un punctaj de 572 din 950 posibile
Andrei Petrişor Chiriac a promovat examenul de rezidenţiat cu un punctaj de 572 din 950 posibile

Un tânăr absolvent de Medicină, care a promovat recent examenul de rezidenţiat, n-a primit repartiţie la finalul procedurii şi se plânge că statul român nu-i susţine pe viitorii medici.

Andrei Petrişor Chiriac (26 de ani), un tânăr absolvent de Medicină din Târgovişte, a promovat examenul de rezidenţiat cu 572 de puncte obţinute, din 950 posibile. Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore, iar minimul de puncte pentru promovare era de 567.

Deşi a promovat examenul de rezidenţiat, locurile oferite de stat pentru viitorii medici nu au fost suficiente. La concurs s-au înscris 5.054 de absolvenţi care au concurat pe aproximativ 3.500 de locuri disponibile. Toţi ceilalţi absolvenţi sunt acum şomeri şi sunt nevoiţi să se înscrie la următorul examen. 

andrei rezident

"Visul meu era să ajut oamenii. Am rămas fără loc şi post în urma repartiţiei. Şase ani de zile am învăţat şi nu este de ajuns pentru a profesa în sistemul medical. Nu înţeleg de ce stomatologii şi farmaciştii pot profesa după 6 ani, şi noi nu. Statul român nu ne oferă loc de muncă, aşa că am devenit şomer. O să mă pregătesc din nou pentru a da examenul de rezidenţiat. Parcă nu am niciun rost acum", spune tânărul. 

Andrei este acum şomer fără indemnizaţie, pentru că spune că nu i-a trecut prin minte că ar putea rămâne pe din afară. El ar fi trebuit să îşi înregistreze dosarul la AJOFM Dâmboviţa în termen de 60 de zile după absolvirea facultăţii. Şomajul pentru un absolvent de facultate este de 250 de lei.

Andrei a arătat şi că în materia de studiu există autori care se contrazic de multe ori.

image

"În primul rând cărţile sunt greşite peste jumătate, autorii se contrazic unii pe alţii, sunt identificate greşeli de ortografie, propoziţii care se repetă, sunt pagini care nu au alineat deci mai mult te încurcă în pregătirea pentru acest examen. Cărţile de grile care sunt realizate să ne ajute în pregătirea acestui examen sunt, de asemenea, greşite în mare parte. După cum se ştie domnul Doctor Sinescu, rectorul UMF Carol Davila, a cerut recorectarea grilelor tuturor concurenţilor în lipsa acestora, fără martori, a două zi după examen. Acest lucru încalcă metodologia examenului, este ilegal şi astfel lasă loc de interpretare deoarece corupţia şi banii sunt pe primul loc atunci când vrei să fraudezi un examen", spune Andrei.

    

Andrei a fost crescut cu greu doar de mama sa, de la vârsta de 3 ani. Femeia este extrem de indignată pe sistemul românesc şi din cauza modului în care guvernanţii îşi bat joc de tinerii care vor să profeseze în ţară. Aceasta spune, însă, că nu vrea ca fiul ei să plece în străinătate.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite