Ţuţuianu, război cu ANI: "Vreo 10 primari din Dâmboviţa au primit hârtii de la ANI"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a criticat Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituţie ce tocmai a pus ochii şi pe el. Ţuţuianu a spus că trebuie să avem un regim foarte foarte clar al incompatibilităţilor, care să nu mai dea posibilitatea de interpretare.

Eu înţeleg raţiunile pentru care trebuie să existe incompatibilităţi şi conflicte de interese. Dar vreau să vă rog transparent, discutând cu toată lumea, avem nevoie să lămurim câteva lucruri. Vreo 10 primari din Dâmboviţa au primit hârtii de la ANI că au membri ai familiei angajaţi prin structuri ale primăriilor. Mai întâi, ne trebuie o singură lege, rediscutată cu toată lumea. Trebuie să avem un regim foarte limpede, foarte clar al incompatibilităţilor, care să nu mai dea posibilitatea de interpretare“, a declarat Ţuţuianu, pentru adevărul.ro.

Ţuţuianu, cercetat pentru trafic de influenţă

Preşedintele CJ Dâmboviţa Adrian Ţutuianu era cercetat în luna martie, a lui 2014, de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Informaţia este cuprinsă în dosarul deputatului PSD Ion Stan. Procurorii DNA arată că au disjuns cercetările faţă de Adrian Ţutuianu în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, cel care l-a denunţat şi pe Ion Stan. 

Într-o intervenţie telefonică la postul B1Tv , preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian ŢuŢuianu, a explicat că până în anul 2012 a avut o firmă de avocatura, însă odată cu alegerea sa la conducerea judeţului el şi-a cesionat părţile sociale partenerilor săi de atunci . În context, el a declarat că fosta sa firma de avocatură nu are contracte cu CJ Dâmboviţa, însă a recunoscut că "este foarte posibil" să aiba contracte cu primării din judeţ. "Posibil ca da, nu ştiu. (...) Este foarte posibil", a spus Ţuţuianu referitor la posibile contracte pe care fosta sa firmă de avocatură să le aiba în prezent cu primarii din judeţul Dâmboviţa, scrie hotnews.ro

Intenţie de modificare a Codului Penal

Adevărul scrie că actuala majoritate parlamentară, strânsă în jurul PSD, intenţionează să modifice Codul Penal, în sensul în care vrea să-i constrângă pe judecători să decidă mult mai greu măsura arestului preventiv. Altfel spus, „marţea neagră“ se întoarce în Parlament, într-o versiune puţin mai moale.

Valul de politicieni arestaţi i-a făcut pe liderii partidelor de la Putere să se gândească la un set de măsuri prin care să le mai pună frână procurorilor. Potrivit unor surse politice, PSD, împreună cu partidele-satelit aflate la guvernare, vrea să iniţieze un proiect legislativ prin care să modifice Codul Penal. Mai exact, să reformuleze articolul 223 din noul Cod Penal, care enumeră „condiţiile şi cazurile de aplicare a măsurii de arestare preventivă“, un articol care a trimis după gratii, de obicei în arestul Poliţiei Capitalei, parlamentari, miniştri, sponsori de campanie electorală, pe scurt, spuma politicii româneşti din ultima decadă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite