Care sunt urmările meteosensibilităţii: „Sunt factori identificaţi de oamenii de ştiinţă şi validaţi de bolnavi“
0Vremea ne influenţează starea de spirit şi sănătatea. Schimbările bruşte de temperatură, căldura excesivă sau frigul provoacă, de multe ori, migrene, dureri articulare, oboseală, stres accentuat. Stările neplăcute pot fi combătute dacă avem un stil de viaţă echilibrat, de la alimentaţie, până la la sport.
Meteosensibilitatea nu este nici pe departe un mit. Sunt foarte mulţi oameni afectaţi atunci când se schimbă vremea. Apar migrenele şi durerile articulare, somnolenţa, digestia îngreunată şi chiar stările depresive.
Norii care acoperă soarele influenţează starea de spirit. Cei mai sensibili devin apatici, sunt lipsiţi de chef de muncă.
„Cu toţii am experimentat, măcar o data în viaţă, dureri de articulaţii odată cu instalarea sezonului rece. Scăderea presiunii barometrice, a temperaturilor şi a volumul mai ridicat de precipitatii sunt considerate responsabile pentru disconfortul crescut pe care îl simţim. Aceştia sunt factorii identificaţi de oamenii de ştiinţă şi validaţi de bolnavi: într-un studiu desfăşurat în 2014, care a avut drept subiecţi 2492 de bolnavi de osteoartrită din şase ţări europene (Germania, Olanda, Spania, Suedia, Marea Britanie si Italia), 67,2% dintre respondenţi au afirmat că schimbările climatice le accentuează întotdeauna durerea”, se arată pe sfatulmedicului.ro.
Sursa citată mai arată că meteosensibilitatea afectează mai ales persoanele cu o sănătate precară, aşa că un stil de viaţă echilibrat, armonios, este cea mai la îndemâna soluţie împotriva influenţei negative a vremii. „Dormiţi minimum şapte ore pe noapte, consumaţi fructe bogate în vitamina C, pentru revitalizare, beţi multă apa şi evitaţi excesul de cafea şi de alcool”, precizează sfatulmedicului.ro.
Canicula, pe de altă parte, poate să producă stres, oboseală, apare riscul de dezhidratare, dacă nu se consumă suficiente lichide. Specialiştii ne recomandă ca în zilele cu căldură excesivă să abordăm o dietă uşoară, pe bază de fructe şi legume, să consumăm băuturi călduţe sau la temperatura camerei, în special ceaiuri şi apă şi să evităm p ecât posibil consumul de produse pe bază de cofeină şi alcool.