Zece primari ialomiţeni, martori în procesul deschis de DNA pe numele baronului PSD Silvian Ciupercă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de jumătate de an de la debutul anchetei în cazul lui Silvian Ciupercă, preşedintele suspendat al CJ Ialomiţa, ies la iveală noi amănunte. 10 primari ialomiţeni au calitatea de martori în dosar şi au fost audiaţi de procurorii DNA. Anchetatorii au vrut să ştie cum a reuşit Ciupercă să-şi folosească influenţa pentru a susţine interesele unei firme protejate de el.

În februarie 2015, procurorii DNA descindeau la Slobozia şi-al arestau în baza unui mandat pe preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

La mai bine de jumătate de ani de la debutul anchetei, Ciupercă a fost lăsat în libertate, sub control judiciar, cu interdicţia de a-şi mai exercita funcţia publică.

Urmărirea penală a baronului PSD de Ialomiţa a vizat 8 capete de acuzare, cele mai multe dintre ele vizând infracţiuni de trafic de influenţă.

„Nu este adevărat ce se spune”

Una dintre faptele pe care le-ar fi comis Ciupercă vizează faptul că ar fi determinat zece primari ialomiţeni să încheie contracte de consultanţă pentru proiectele de utilitate publică pe care le demarau, cu o firmă protejată de Ciupercă.

Pentru a demonstra aceste aspecte, DNA i-a chemat la audieri, în calitate de martori pe următorii primari din judeţul Ialomiţa:

Vasile Şincan (Primăria Sudiţi), Lucian Corlău (Primăria Vlădeni), Lilian Badea (Primăria Ograda), Nelu Chiţoiu (Primăria Miloşeşti), Fănel Năstase (Primăria Traian), Ion Cărbune (Primăria Alexeni), Florinel Negraru (Primăria Platoneşti), Gheorghe Stroe (Primăria Ciochina), Dănuţ Sorin Lefter (Primăria Cocora) şi Nicolae Stoene (Primăria Jilavele).

Procurorii au fost interesaţi să afle dacă Silvian Ciupercă i-a determinat să încheie contracte cu respectiva societate, ale cărei interese le-ar fi susţinut.

Contactaţi telefonic, primarii au declarat faptul că au ales să lucreze cu societatea Consult Invest, pentru că avea servicii mai ieftine în niciun caz pentru că ar fi fost obligaţi de baronul PSD.

„Firma aceasta avea servicii mai ieftine. Noi am mai lucrat cu ea, de aceea am zis să continuăm colaborarea. Este ireal să spunem că Ciupercă ne-a obligat să o facem” susţine Fănel Năstase, primarul comunei Traian, din Ialomiţa, devenit martor al procesului Ciupercă.

Prejudiciu de 1 milion de lei

Potrivit DNA, firma Consult Invest, protejată de Silvian Ciupercă a încheiat peste 20 de contracte privind asigurarea unor servicii de consultanţă pentru proiecte de utilitate publică ce urmau să se demareze în localităţile mai sus amintite.

Calculele DNA au arătat că reprezentanţii societăţii ar fi beneficiat de sume de bani de peste 1 milion de lei pentru serviciile oferite.

Cu toate acestea, niciunul dintre proiectele respective care au beneficiat de consultanţă din partea Consult Invest, susţin procurorii DNA, nu a fost eligibil pentru finanţare.

Citiţi şi:

Baronul PSD de Ialomiţa, Silvian Ciupercă, trimis în judecată de procurorii DNA

Cum a găsit succesul în viaţă baronul de Ialomiţa Silvian Ciupercă. De la un simplu profesor, la omul care controlează toată averea judeţului

Percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi la Spitalul de Urgenţă Slobozia. Şeful CJ, Silvian Ciupercă, în vizorul DNA

Slobozia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite