INTERCEPTĂRI Traficanţii de ţiţei furau cot la cot cu angajaţii OMV Petrom

INTERCEPTĂRI Traficanţii de ţiţei furau cot la cot cu angajaţii OMV Petrom

Prejudiciul în această cauză se ridică la 400 mii de euro FOTO: adevarul.ro

400.000 de euro este valoarea prejudiciului pe care l-au stabilit procurorii din Slobozia şi Urziceni ca urmare a arestărilor făcute în dosarul privind furtul de petrol din Ialomiţa. Societatea păgubită este OMV Petrom, iar printre cei care au comis faptele se numără şi angajaţi ai unităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: O serie de interceptări telefonice surprinse de procurorii din Slobozia şi Urziceni arată cum reuşeau să sustragă hoţii petrolul de la sondele deţinute de Petrom.

„Traficant: Da, erau băgaţi acolo, făceau pîndă după noi. Dacă o fi ceva, de unde zic că am bidoanele?
Alt traficant: Zii că le ai de la o cisternă!
Şi tot prin telefon, infractorii se asigurau de faptul că poliţiştii nu mai efectuau patrule în zona siturilor petroliere.
Traficant 1: A trecut Poliţia, pleacă înapoi acasă. (...)
Traficant 2: Mi se pare că merge pe cîmp. Voi o luaţi pe piatră, aţi mai venit voi pe acolo. (...)
Traficant 3: Anulează manevra că nu ştiu ce se întîmplă. Ori m-a dat cineva în primire sau m-a ascultat la telefon. În urma mea a trecut maşina aia albă de DIICOT!
O dată depăşit pericolul, infractorii primeau semnalul de a se apuca de treabă: «Haide, vino! Vino cu bidoanele... Să luăm şi ţiţeiul ăsta!”

400 mii euro prejudiciu

În urmă cu  o săptămână şi jumătate, poliţiştii ialomiţeni alături de procurorii din Slobozia şi Urziceni au demarat o amplă acţiune de destructurare a unei reţele infracţionale, specializată în furturi de petrol de la sondele de pe raza judeţului Ialomiţa. Au fost efectuate peste 100 de percheziţii domiciliare şi tot atâţia suspecţi au fost chemaţi la audieri.

În urma declaraţiilor, 54 dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, la propunerea anchetatorilor din Ialomiţa. Furturile de petrol din Ialomiţa erau comise la mai multe platforme petroliere, deţinute de compania OMV Petrom.

Printre hoţi se numără şi angajaţi ai societăţii care, prin intermediul unor complici, furau ca-n codru ţiţei, pe care ulterior îl comercializau pe piaţa neagră. Reţeaua infracţională a hoţilor de combustibil era coordonată de doi dintre angajaţii Petrom, susţin procurorii.

Este vorba despre Alexandru Ciufulescu şi Adrian Hurloiu, care lucrau de ani buni la platformele petroliere pe care Petrom le deţine în Ialomiţa.

 Datele din anchetă scot în evidenţă faptul că rolul celor doi era acela de a-i instrui pe fiecare membru al reţelei ca în cazul în care poliţiştii le-ar fi luat urma, ceştia să declare oamenilor legii că au cumpărat ţiţeiul de la diferiţi transportatori. Indicaţiile preţioase erau transmise prin intermediul telefoanelor mobile.

Prejudiciul în dauna OMV Petrom se ridică la suma de 400.000 euro. Mai mult, s-ar părea că într-o singură zi reţeaua de hoţi sustrăgea aproximativ o tonă de petrol. Ancheta este cu atât mai complexă, cu cât este pentru prima dată  în ultimii 20 de ani, când poliţiştii şi procurorii reuşesc să aresteze un număr atât de mare de infractori.


 

Citiţi şi:

Percheziţii pe raza judeţului Ialomiţa. Poliţiştii şi procurorii au descins în casele hoţilor de combustibil

Poliţiştii ialomiţeni alături de procurori din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Slobozia şi Urziceni au descins în această dimineaţă în peste 20 de locaţii de pe raza judeţului. Anchetatorii caută mai mulţi suspecţi acuzaţi de furturi de produse petroliere.

citeste totul despre: