Ce boli putem să luăm atunci când nu mergem la scăldat în locul potrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock.com
FOTO: Shutterstock.com

Scăldatul este cea mai plăcută activitate a verii. Totuşi, ea trebuie făcută în condiţii de igienă şi siguranţă. În caz contrar, riscul contractării unei boli poate fi ridicat.

Piscinele, ştrandurile, lacurile sau râurile sunt cel mai bun remediu împotriva unei zile toride de vară. Scăldatul în astfel de locuri conferă răcoare şi relaxare. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenţi cu privire la alegerea locului potrivit pentru scăldat. 

În cazul în care apa din piscine sau ştranduri nu este dezinfectată corespunzător sau dacă încălcăm avertismentele cu privire la interzicerea utilizării apelor unui râu riscăm să ne expunem organismul la o serie de bacterii şi virusuri din apă care ne pot afecta sănătatea.

„Scăldatul este o activitate plăcută, însă trebuie să fim foarte atenţi unde mergem la scăldat. Bolile generate de apele infestate cu germeni şi bacterii sunt destul de delicate”, susţine medicul Anca Telehuz, şefa Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. 

Negi, micoze şi eczeme 

Cele mai răspândite bacterii din apă sunt responsabile pentru apariţia unor afecţiuni la nivelul pielii, precum negii, micozele sau eczemele. Una dintre aceste afecţiuni este pitiriazisul versicolor. Afecţiunea se manifestă prin apariţia la nivelul pielii a unor pete de culoare brună sau albă.

De asemenea, o serie de ciuperci care se dezvoltă în mediul umed sunt responsabile de apariţia eczemelor de contact, care se manifestă prin mâncărimi severe. De asemenea, din apa de la piscină sau din lacuri putem contacta negi. 

„Cele mai multe afecţiuni pe care oamenii le-ar putea contacta din apă sunt din sfera dermatologică, pentru pielea este prima care este expusă la factorii bacterieni”, mai spune medicul Anca Telehuz. 

Boli digestive sau oftalmologice 

Conjunctivita, boală care afectează ochii, are numeroase cauze, printre care şi scăldatul în locuri improprii. Contactul ochilor cu apa infestată poate provoca această afecţiune, care se caracterizează prin înroşirea globilor oculari, lăcrimare excesivă şi umflarea pleoapelor. De asemenea din cauza apei din piscină sau ştranduri, dacă este înghiţită, putem să avem probleme digestive.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite