Ouăle de prepeliţă, un adevărat miracol pentru sănătate. De ce sunt considerate un medicament universal
0Ouăle de prepeliţă şi-au câştigat reputaţia unui veritabil medicament-minune, aducând o serie de beneficii de netăgăduit organismului. Revitalizează organismul, indiferent de vârstă, sunt o sursă naturală de colină ce ajută la dezvoltarea creierului şi îmbunătăţesc IQ-ul copiilor. Se folosc benefic în perioada pre şi postnatală, dar şi după intervenţii chirurgicale şi radioterapii.
Specialiştii sunt la unison de părere asupra efectelor benefice ale ouălor de prepeliţă. Un avantaj superior al acestora este că ele nu au contraindicaţii, astfel că o cură cu ouă de prepeliţă este oricând benefică. Puţini ştiu că, în Japonia, şcolarilor li se oferă la prânz, zilnic, câte două ouă de prepeliţă, cauza fiind evidentă – complexul de vitamine şi minerale ajută creierul la memorarea materiei studiate. Oul de prepeliţă este considerat „medicament universal” pentru valoarea nutritivă şi pentru compoziţia chimică bogatăîn P, Ca, Fe, oligoelemente, vitamine şi în mod deosebit sulful care intră în compoziţia tuturor cartilagiilor, părului, unghiilor şi a pielii.
Prin aportul de lecitină, oul de prepeliţă este un bun adjuvant al tratamentului cu gerovital recomandat persoanelor care au trecut de 35-40 ani pentru regenerarea organismului, dar şi pentru menţinerea constantelor mentale ale creierului ce se reduc odată cu regresia biologică a organismului. Fierte sau crude, aceste ouă aduc o serie de beneficii organismului - au o valoare nutriţională de patru ori mai mare, iar medicii le recomandă în tratarea diverselor boli sau pentru menţinerea stării de sănătate
“Se poate spune că ouăle de prepeliţă au efecte miraculoase, date de calitatea superioară a proteinei din ou şi de lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. El conţine proteine, glucide speciale nepericuloase în diabet sau alte boli în care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine şi lecitine, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, factori antialergici. Conţine un agent anticolesterol care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale. O cură cu asemenea ouă nu poate avea decât un rezultat pozitiv asupra organismului uman”, spune dr. Mioara Lungu din Slatina.
Beneficii “fără număr” ale consumului de ouă de prepeliţă
Oul de prepeliţă revitalizează organismul uman indiferent de vârstă, reglează şi îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi activitatea aparatului circulator, dar reglează şi aciditatea gastrică. De asemenea, ameliorează respiraţia şi funcţia reproductivă, are efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi şi de ficat, acţionează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic şi al celui imunologic. Ele sunt apreciate şi deoarece formează neuronii din sistemul nervos central la copii şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.
Ouăle de prepeliţă se folosesc benefic şi în perioada pre, respectiv postnatală, dar şi după operaţii chirurgicale şi chiar radioterapii. Specialiştii spun că există trei avantaje excepţionale ale consumului de ouă de prepeliţă pentru copii şi în timpul sarcinii: conţine Omega-3 acizi graşi care ajută în dezvoltarea creierului fătului; conţine colină şi Omega-6 pentru o dezvoltare armonioasă a copilului; respectiv faptul că aceste ouă sunt adesea alese de copii pentru gustul şi mărimea lor ce dă aspectul unei “jucării”.
În orice terapie, alimentaţia este esenţială, iar ouăle de prepeliţă nu sunt medicamente de sinteză care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri funcţionale umane, ci sunt un produs natural, organic aşadar, perfect adăptat nevoilor oricarui organism uman, relevă site-ul fermabunicii.ro. Ouăle de prepeliţă se asimilează în organism în funcţie de nevoile acestuia, fără a-i produce uzura, ci dimpotrivă - având rol constructiv începând de la nivelul celular şi până la cel organic.
Alte beneficii ale consumului de ouă de prepeliţă: întăreşte aparatul cardiovascular, reglează aciditatea gastrică şi digestia, ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat, ajută foarte mult şi în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczema, sunt benefice în afecţiunile oftalmologice şi ORL; ajută foarte mult în cazuri de impotenţă sexuală, astm bronşic, tuberculoză, hipercolesterolemie, rinită alergică, alergii şi eczema, reglează nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet ş.a.
Cum decurge o cură cu ouă de prepeliţă
În funcţie de afecţiune, specialiştii recomandă ca aceste cure să se desfăşoare pe perioade de 25 sau 49 de zile. Cura de 25 de zile presupune un consum de 120 de ouă, astfel: în prima şi a două zi - câte trei ouă; în a treia zi - patru ouă; începând cu a patra zi şi până în a 25-a zi, câte cinci ouă pe zi. Dar atenţie - în timpul curei cu ouă de prepeliţă este interzis consumul oricăror băuturi alcoolice!
Copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani li se recomandă cura de 120 de ouă, fără a depăşi însă patru ouă pe zi, iar cura cu 240 de ouă este recomandată numai adulţilor. Cura cu ouă de prepeliţă este benefică şi pentru copii de vârste mai mici. Astfel, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani este potrivită o cură de 60 de ouă în 30 de zile, timp în care li se vor administra câte două ouă pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani pot urma cura de 60 de ouă în 20 de zile, câte trei ouă pe zi, în timp ce pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, cura potrivită este cea de 90 de zile, în care se pot administra câte trei ouă zilnic.
Ouăle trebuie să fie foarte proaspete şi se recomandă a se bea crude, dimineaţa pe stomacul gol - în locul cafelei, cu o oră sau două înainte de micul dejun. Micul dejun ar fi bine să conţină hrană rece. În cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumătate de oră după administrarea conţinutului ouălor. Persoanele care nu pot înghiţi ouăle crude le pot amesteca cu puţină miere de albine, brânză proaspătă de vaci sau cu lămâie: pot fi combinate într-o salata de fructe sau legume, cu brânză sau miere, însă tot în stare crudă. După o pauză de 20 de zile (2-3 luni la copii), cura se poate repeta. Este bine ca, pe durata curei, să se renunţă la cafea şi la alcool. Ouăle de prepeliţă pot fi consumate pe tot parcursul zilei, în diferite preparate, dar atunci când vine vorba ca ele să fie consumate ca şi tratament, ele trebuie consumate dimineaţa pe stomacul gol deoarece stomacul, fiind gol, asimilează tot ce este mai bun din oul de prepeliţă.
De ce sunt de preferat ouăle de prepeliţă celor de “normale”
Faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă mai multă vitamina B1. Mai mult, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu. Sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice vârstă, au efect benefic în perioada postnatală, după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii, în cazurile de anemie, spasmofilie, migrene şi astenie nervoasă. Totodată, ouăle de prepeliţă sunt recomandate şi persoanelor care nu suferă de vreo afecţiune, numai pentru menţinerea stării de sănătate. Ele pot înlocui perfect oul de găină. În acest caz se indică administrarea unui ou de prepeliţă fiert moale, o dată pe zi, chiar şi pe perioade lungi de timp.
Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are un conţinut de colesterol de numai 1,4% faţă de 4%; grăsimi de circa trei ori mai puţine; ca aport proteic gălbenuşul conţine 23% faţă de 16% - 17% la oul de găină. La conţinutul de minerale şi vitamine, comparaţiile nu-şi au rostul: are de şase ori mai multă vitamina B1; de cinci ori mai mult fosfor; de cinci ori mai mult fier; de 15 ori mai multă vitamina B2, precum şi alte substanţe antialergice ce fac ca oul de prepeliţă să diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de apariţia reacţiilor alergice. Conţine întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf şi potasiu.
Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:
Cum se activează sistemul imun împotriva cancerului. Imuno-oncologia