Incendiul  de la hala de procesare mase plastice a mistuit utilaje şi produse de sute de mii euro. Un transport de marfă urma să plece la export

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nimic nu a rămas intact în interiorul halei FOTO: ISU Olt
Nimic nu a rămas intact în interiorul halei FOTO: ISU Olt

Patru utilaje şi zeci de tone de materie primă şi marfă au fost mistuite de flăcări în incendiul care s-a produs luni după-prânz în incinta unei hale de procesare a maselor plastice din Slatina.

După mai bine de şapte ore de luptă cu flăcările, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au lichidat incendiul izbucnit luni, 13 februarie, după orele prânzului, pe strada Milcov din Slatina, în incinta unei societăţi care colectează şi tratează deşeuri periculoase şi nepericuloase. Întreaga noapte, însă, pompierii au fost în gardă, intervenind de mai multe ori pentru stingerea focarelor reaprinse.

Pagubele suferite de societatea Eco Zone Protect Solutions A&D S.R.L. sunt  deosebit de însemnate. Au ars patru echipamente şi utilaje, fiecare în valoare de zeci de mii de euro, dar şi materie primă şi marfă care ar fi trebuit livrată către clienţi.

„În urma incendiului au ars peste 40 de tone de mase plastice ( ambalaje de produse cosmetice din plastic, bidoane de plastic, deşeuri de ambalaje din plastic, plexiglas, etc. ), 0,5 tone tuburi de spray, două tone de carton, paleţi de lemn şi un motostivuitor. S-au degradat pereţii întregii construcţii, mai multe echipamente pentru prelucrarea maselor plastice, iar tavanul halei, pe circa 150 de metri pătraţi, s-a prăbuşit.“, au transmis reprezentanţii ISU Olt.

Fiind vorba de cantităţi însemnate de mase plastice, zona în care incendiul s-a manifestat a fost acoperită ore bune de un fum gros. La faţa locului au ajuns nu doar pompierii, ci şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM).

APM Olt a transmis astăzi prin intermediul unui comunicat că, deşi s-au observat prin sistemul de monitorizare a calităţii aerului creşteri ale valorilor poluanţilor (dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon), nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor legale, iar nivelul a revenit la media obişnuită în jurul orelor 24,00. „Fumul degajat în urma incendiului nu a ajuns spre zonele locuite ale municipiului Slatina, acest lucru fiind influenţat şi de faptul că în timpul incendiului a fost calm atmosferic“, vânt slab, sub 0,5 m/s, cu direcţie predominant sud-vest“, se precizează în comunicat.

Pentru poluarea aerului firma va fi sancţionată, în schimb, de Garda de Mediu, cel mai probabil cu o amendă de 15.000 lei în baza legii 104/2011, a precizat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite