Cursuri gratuite din fonduri europene pentru baby-sitter sau îngrijitori bătrâni
0Femeile din judeţul Olt angajate în domeniul sanitar care vor să aibă o şansă în plus în a-şi găsi un alt loc de muncă pot încerca cursurile gratuite specializate de baby-sitter sau îngrijitori persoane vârstnice. La finalul studiilor, derulate cu fonduri europene, cursantele vor primi diplome recunoscute naţional. Pentru judeţul Olt sunt vacante 100 de locuri.
Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) a lansat, în luna mai, un proiect finanţat din fonduri europene ce vizează “Dezvoltarea competenţelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar pe o piaţă inclusivă a muncii - FEMIN”. Obiectivul general al cursului îl constituie asigurarea accesului egal la ocupare şi îmbunătăţirea mobilităţii pe piaţăa muncii pentru un grup ţintă de 600 de femei din sistemul sanitar din trei regiuni de dezvoltare ale ţării: Sud-Vest (Olt. Gorj), Sud-Est (Galaţi, Vrancea, Constanţa) şi, respectiv, Bucureşti-Ilfov (Bucureşti).
Pentru judetul Olt s-au alocat un număr de 100 de locuri pentru aceste cursuri de calificare în meserii de “baby-sitter” şi “îngrijitor bătrâni la domiciliu”. Cursantele vor beneficia de cursuri gratuite şi vor primi, la final, o calificare complementară profesiei, precum şi o diplomă recunoscută la nivel naţional eliberată de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC). În plus, cele 100 de femei angajate în sistemul sanitar vor primi şi o subvenţie în valoare de 600 lei / persoană şi va fi condiţionată de participarea persoanelor la orele de curs de teorie (120 de ore) şi practică (240 de ore) în afara orelor de program. Pentru promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii în rândul femeilor din sistemul sanitar, cele 100 de angajate vor participa la trei ateliere de lucru moderate de experţi naţionali în domeniu, ateliere ce vor urmări posibilităţile de dezvoltare a carierei în condiţiile unui echilibru între viaţa de familie şi cea profesională.
Dintre cele de 100 de cursante ce vor fi selecţionate, 15 vor avea posibilitatea să participe şi la cursuri de perfecţionare pentru dezvoltarea abilităţilor “TIC”. Proiectul îşi propune, astfel, şi promovarea îmbătrânirii active şi includerea persoanelor peste 45 de ani în activităţi de formare profesională continuă (FPC). În cadrul parteneriatului trans-naţional dintre OAMGMAMR şi organizaţia profesională de profil din Spania, Consejo General de Enfermería, un număr de cinci femei din grupul-ţintă vor participa la o vizită de lucru pentru schimburi de bune practici în domeniul egalităţii de gen.
Pentru informaţii suplimentare privind proiectul şi modalitatea de înscriere în grupul-ţintă al proiectului, doritorii pot afla mai multe detalii contactând OAMGMAMR, telelefon 021/224.00.55; www.oamr.ro; OAMMRomania@gmail.com, persoană de contact: Raluca Cheptanaru, expert informare şi promovare.