FOTO Sărbători de poveste în cel mai frumos muzeu în aer liber din România. Cât ne costă Crăciunul şi Revelionul în Muzeul din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru Crăciun şi Revelion, puteţi alege să petreceţi sărbători de poveste în cel mai mare muzeu în aer liber din România.

Situat în imediata apropiere a fostei Capitale Culturale Europene, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului îşi întâmpină vizitatorii cu un décor de iarnă de poveste, bucate meşteşugite atent după reţete vechi şi oferte de cazare pentru toate buzunarele. 

Dacă vreţi să petreceţi sărbători frumoase fără să cheltuiţi foarte mult, o alternativă pot fi cele două hosteluri amplasate chiar în interiorul Muzeului.

”Hostel Diana 1 şi 2 au fost construite în stil tradiţional, din lemn masiv, pentru cei ce iubesc muzeul şi natura, fiind unice în zonă atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al capacităţii. Hostelurile dispun împreună de 70 de locuri de cazare, structurate pe camere cu 1,2,3,4 şi 6 paturi. La etajul 1 al Hostel Diana 2 găsim o cameră de protocol, pentru două persoane, decorată cu un mobilier pictat, săsesc, specific Transilvaniei”, spune Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt al Complexului Naţional Muzeal Astra. Tarifele la hosteluri variază între 30 şi 50 de lei pe noapte de persoană, iar dacă veniţi în grupuri mai mari de 20 de persoane tariful coboară la 25 de lei de persoană. 

image

Cei mai pretenţioşi pot trage la Hanul Veştem, clasificat la 3 stele, unde pachetul de Revelion costă 1150 de lei de persoană şi include 4 nopţi de cazare cu demipensiune şi cina festivă de Revelion. De Crăciun, plătiţi 550 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu pensiune completă. La Hanul din Tulgheş se pot face rezervări pentru noaptea dintre ani, preţul fiind de 280 de lei de persoană. 

Colindători şi plimbări cu sania trasă de cai

În prag de sărbători, Muzeul primeşte cete cu zeci de colindători, îmbrăcaţi în costume populare, care vestesc naşterea Domnului. Colindătorii sunt răsplătiţi de gazde cu nuci, cozonac şi covrigi. 

”Pe toată perioada sezonului rece, obiectivele turistice din Muzeul în aer liber nu pot fi vizitate în interior. După ce admiră peisajul unic în ţară şi în Europa centrală şi de est, turiştii pot savura bucatele tradiţionale pregătite după reţete vechi de sute de ani la cele două hanuri şi cârciuma ţărănească din interiorul Muzeului. Din meniul pregătit pentru Crăciun şi Revelion nu lipsesc preparate   ca tochitura de porc cu mămăliguţă, bulzul ţărănesc, jumerile, sarmalele şi răciturile (piftiile de porc sau de pasăre). Toate acestea sunt asezonate după gusturi cu murături şi cinstite apoi cu ţuică fiartă sau vin fiert. După festinul culinar, noi, Muzeul ASTRA, propunem vizitatorilor o plimbare cu sania trasă de cai. O oră de plimbare cu trăsura/ sania trasă de cai costă 60 de lei”, mai spune Cosmin Călinescu.  

image

La Biserica din Bedzed, care datează din 1754, în ajunul Crăciunului, de la ora 17:00, va avea loc Vecernia, iar în cele trei zile de Crăciun, 25, 26 şi 27 decembrie, va avea loc liturghia, în fiecare dimineaţă, de la ora 9:30. În noaptea dintre ani, la bisericuţă va avea loc slujba în aer liber. 

„Am pornit campania de Crăciun «Muzeul ASTRA, un sat cu de toate», tocmai pentru că Muzeul ASTRA reprezintă un sat cu de toate, la modul propriu. Aici turiştii au o alternativă serioasă pentru sărbătorile de iarnă, deşi de obicei Crăciunul şi Revelionul se petrece în familie. De altfel, Muzeul ASTRA reprezintă o mare familie, unde tradiţiile nu s-au pierdut şi unde ospitalitatea este la ea acasă. Mai mult, în ultimii doi ani înregistrăm un interes crescut din partea turiştilor din străinătate care vin aici fie în vizite de grup, fie în vizite prelungite”, spune Ciprian Ştefan, manager general C.N.M. ASTRA. 

image

Statisticile arată că în jur de 15 la sută din numărul anual de vizitatori înregistrat la Muzeul ASTRA vin din străinătate, din ţări ca Germania, Austria, Anglia, Franţa, Cehia, Polonia, Italia, Japonia sau China.  

Vă mai recomandăm: 

FOTO Doi tineri din Sibiu şi o afacere deşteaptă: vacanţă într-o gospodărie ţărănească, filme în podul şurii, plimbări cu căruţa şi mâncare ca la bunica acasă

Doi tineri din Sibiu vă aşteaptă în weekend, într-o gospodărie ţărănească superbă din Mărginimea Sibiului, cu proiecţii de filme în podul şurii, plimbări cu căruţa, precum şi cu cele mai bune preparate tradiţionale româneşti.

FOTO Vacanţă la Albota, oaza de linişte din inima Făgăraşilor

La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.

Vacanţă de poveste la Răşinari, în satul copilăriei lui Goga şi Cioran

La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite