25 de ore de teatru non stop, în  week-end la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din programul festivalului nu lipseste nici in acest an inviorarea in pijamale din centrul orasului
Din programul festivalului nu lipseste nici in acest an inviorarea in pijamale din centrul orasului

Asociaţia Culturală BIS reuneşte la Sibiu peste 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinţe şi performance-uri pe 25-26 aprilie 2015.

Festivalul porneşte în forţă cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19.00. Gala de deschidere îl aduce în prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va încânta publicul cu chitara şi poveştile sale. Alături de el vor păşi pe scenă: Adrian Strâmtu, în prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din ţară, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistică. Actorul George Constantinescu va împărtăşi un fragment din spectacolul Pam-Pam după pamfletele lui Constantin Tănase. Iar actorul şi compozitorul Claudiu Fălămaş, alături de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp vor prezenta o mostră de Stil de Charles Bukowski.

Teatrul de Artă Bucureşti va prezenta ultima sa producţie, Dureri fantomă, şi Lightwave Theatre Company va participa în festival cu spectacolul Iubitafizica, după un text de Iulian Tănase (autorul va fi prezent în sală). Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Auăleu Teatru Timişoara) în Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Oraşul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alături de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor întregi tabloul nocturn alături de multe alte spectacole.

La ora dimineţii se vor rosti poezii ale noii generaţii în Atrium Cafe, în Piaţa Mică a Sibiului, în prezenţa autorilor (Rita Chirian şi Zona Nouă). Apoi, artiştii, urmaţi de voluntari, organizatori şi trecători, se vor îndrepta spre Piaţa Mică pentru a realiza o Înviorare fizică ce va fi coordonată de îndrăgitul actor sibian Florin Coşuleţ. La ediţia de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Înviorarea fizică nu va avea loc în Piaţa Mare, ci în Piaţa Mică a Sibiului. De-a lungul zilei de duminică, spectatorii vor asista la o întâlnire de mare clasă între două personalităţi puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac şi părintele Constantin Necula şi la o discuţie cu actriţa Coca Bloos despre Teatru sau oglinda răsturnată. 

Este al treilea an când Asociaţia Teia Sibiu prezintă un proiect de teatru comunitar în festival. Doar sunt... aduce pe scenă femei proaspăt devenite mame care provin dintr-un mediu social dezavantajat. Compania Teatrală BIS participă la festival cu patru din cele mai recente producţii ale sale, printre care şi succesul stagiunii sale, Născut în ‘90. Spectacolul va avea loc duminică seara, la ora 19.00, la sala CAVAS din incinta Facultăţii de Litere şi Arte de pe Bd. Victoriei. 

Entuziasmul şi dinamismul sunt purtate mai departe în toate cele 17 locaţii din oraş până duminică seara, la ora 21.00, în Oldies Pub, la Concertul cu bucăţi din concerte al Adei Milea alături de actriţa Anca Hanu şi Bobo de la Fără Zahăr.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenţia Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.

Vă mai recomandăm: 

Secretele celui mai bun gulaş, dezvăluite de un bucătar din Ţinutul Secuiesc. Cei care gustă acest delicios fel de mâncare nu se lasă până nu obţin reţeta

Gustosul preparat împrumutat din Ungaria este vedetă în restaurantele din Ţinutul Secuiesc, unde bucătăresele păstrează cu sfinţenie reţetele originale. „Adevărul“ vă prezintă reţeta unui specialist din judeţul Harghita.

Cum se prepară cel mai bun hencleş, legendara prăjitură a saşilor. Secretele unui desert tradiţional delicios

Cel mai vechi şi cel mai cunoscut desert al saşilor nu lipseşte de pe masă la nicio sărbătoare importantă, fie că vorbim despre Paşte, Crăciun, nunţi sau botezuri. „Adevărul“ vă spune secretele delicioasei prăjituri.

Cele mai bune mâncăruri din bucătăria tradiţională ţigănească. Cum se prepară Şah Hai Mas-ul, puiul pe sârma la Lulica, bândăreţul sau săviacul

Mâncărurile tradiţionale ale romilor sunt simplu de făcut, foarte săţioase şi, spun cei care le-au testat, extrem de savuroase. Şah Hai Mas-ul, puiul pe sâr a la Lulica, bândăreţul sau săviacul sunt preparate uşor de făcut de către orice gospodină.

Istoria controversată a salamului de Sibiu. De ce costa cât 24 de kilograme de zahăr şi cum a salvat Nicu Ceauşescu producţia salamului „de lux” de la Mediaş

Vestitul salam de Sibiu era considerat, în comunism, unul dintre produsele de lux din România. Producţia mergea în cea mai mare parte la export. „Adevărul“ vă spune povestea gustosului salam.

Secretele brânzei de Sibiu. Cum se păstrează preparatul unic în România şi cum o deosebim de falsurile de pe piaţă

Vestită nu doar în ţară ci şi în afara graniţelor ei, telemeaua de Sibiu se face şi acum după reţete vechi, transmise în familiile de oieri din generaţie în generaţie. Gustul deosebit depinde de mai mulţi factori, de la compoziţia păşunilor unde sunt duse oile până la modul de preparare şi păstrare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite