Un poliţist rural din Satu Mare a fost reţinut de DNA. A pretins terenuri pentru a scăpa un bărbat de dosarul penal

Un poliţist rural din Satu Mare a fost reţinut de DNA. A pretins terenuri pentru a scăpa un bărbat de dosarul penal

Politistul a fost reţinut pentru 24 de ore

Agentul Man Cosmin Vasile a pretins în două rânduri un teren de la o persoană cercetată pentru „ameninţare”. Acesta a promis în schimbul favorului că îl va scăpa pe cel cercetat de dosarul penal deschis pe numele lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agentul încadrat la Poliţia Rurală Satu Mare, Man Cosmin Vasile, a fost reţinut în data de 11 Ianuarie de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce aceştia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore. 

Poliţistului i se impută fapte de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce în perioada aprilie-decembrie a pretins de la o persoană cercetată penal două terenuri. 

„ A pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „ameninţare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 mp cu o valoare de circulaţie de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma să fie achiziţionat de poliţist în perioada imediat următoare.

 
Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiaşi persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinţei acestuia, fără ca poliţistul să achite preţul respectiv.”, se arată în comunicatul de presă al DNA. 
În schimbul terenului poliţistul i-a promis inculpatului că va scrie un referat de clasare a cauzei sale şi îl va ajuta şi la recuperarea pistolului, corp delict în dosar. 
citeste totul despre: