Un poliţist rural din Satu Mare a fost reţinut de DNA. A pretins terenuri pentru a scăpa un bărbat de dosarul penal

Un poliţist rural din Satu Mare a fost reţinut de DNA. A pretins terenuri pentru a scăpa un bărbat de dosarul penal

Politistul a fost reţinut pentru 24 de ore

Agentul Man Cosmin Vasile a pretins în două rânduri un teren de la o persoană cercetată pentru „ameninţare”. Acesta a promis în schimbul favorului că îl va scăpa pe cel cercetat de dosarul penal deschis pe numele lui.

Agentul încadrat la Poliţia Rurală Satu Mare, Man Cosmin Vasile, a fost reţinut în data de 11 Ianuarie de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce aceştia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore. 

Poliţistului i se impută fapte de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce în perioada aprilie-decembrie a pretins de la o persoană cercetată penal două terenuri. 

„ A pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „ameninţare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 mp cu o valoare de circulaţie de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma să fie achiziţionat de poliţist în perioada imediat următoare.

 
Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiaşi persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinţei acestuia, fără ca poliţistul să achite preţul respectiv.”, se arată în comunicatul de presă al DNA. 
În schimbul terenului poliţistul i-a promis inculpatului că va scrie un referat de clasare a cauzei sale şi îl va ajuta şi la recuperarea pistolului, corp delict în dosar. 
citeste totul despre: