Festivalul Muzicii de Stradă - "Un eveniment independent pentru dependenţii de muzică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabasul roz, simbolul Festivalului Muzicii de Stradă, Satu Mare 2015. Sursa foto: facebook
Contrabasul roz, simbolul Festivalului Muzicii de Stradă, Satu Mare 2015. Sursa foto: facebook

Muzicieni din toată ţară, dar şi din străinătate vor urca în acest sfârşit de săptămână pe mini-scenele amplasate pe mai multe străzi din municipiul Satu Mare. Nu mai puţin de 2.000 de euro sunt puşi la bătaie pentru muzicienii care vor reuşi să cucerească publicul

Blues, jazz, flamenco, pop-rock sunt doar câteva dintre genurile muzicale propuse de organizatorii care s-au gândit că în acest weekend municipiul Satu Mare să devină casa muzicienilor din România, Ungaria, Slovacia sau Peru.

Festivalul Muzicii de Stradă surprinde prin originalitate şi transparenţă. Totul se întâmplă live, publicul poate simţi de aproape vibraţia corzilor de chitară şi are ocazia să interacţioneze cu muzicienii, unii dintre ei pentru prima dată în Satu Mare. De asemenea organizatorii s-au gândit la un decor lejer care să ofere sătmărenilor şi nu numai senzaţia că se află într-o mare familie, unde fiecare membru se bucură de muzică. Organizatorul principal, Butka Gergo susţine că ideea i-a venit după ce a văzut mai multe festivaluri de acest gen în Europa. " Ideea s-a născut de ani de zile, când am fost în Europa am văzut cât de apreciaţi sunt muzicienii de stradă.  Atunci am zis că trebuie să organizăm şi noi un festival de acest în Satu Mare", a spus Butka Gergo

Muzicieni sătmareni la ei acasa

Contrabasul roz, "mascota" festivalului

Şi cum fiecare festival care se respectă are şi un simbol, pentru ce-a de-a doua ediţie, organizatorii au ales un contrabas pe care l-au vopsit în roz. Contrabsul poate fi dus în multe locaţii, iar sătmărenii se pot fotografia cu el. Deja în prima zi de festival zeci de persoane s-au pozat cu contrabasul, după care pozele au strâns like-urile prietenilor de pe Facebook. 
 

"Pe pagina de socializare 100.000 de oameni au auzit de Satu Mare prin intermediul acestui festival. Nici un eveniment organizat până acum în acest oraş nu s-a bucurat de o asemenea popularitate. Acest lucru se datorează şi campaniilor de promovare pe care le-am făcut în toată ţara. Am investit mult pentru ca oamenii să îşi dorească să fie alături de muzicieni. Lumea spune că e un eveniment trendy, lucru care mă bucură. ", a conchis Butka

Premiaţi de public

Organizatorul se mândreşte cu faptul că nu a avut nevoie de finanţare din partea autorităţilor, deoarece mai multe societăţi şi companii multinaţionale au decis să sprijine demersul lui. Din aceste sponsorizări se asigură cazarea artiştilor, partea tehnică şi tot ce este necesar pentru ca un asemenea eveniment să atragă cât mai mulţi turişti. Pe lângă toate acestea, la final cei mai îndrăgiţi muzicieni sunt premiaţi. Marele premiu este de 2.000 de euro şi se acordă formaţiei care a primit cât mai multe voturi din partea publicului. De asemenea o trupă are ocazia de a se califica la Festivalul Internaţional de Muzică din Ungaria.
 

"Este un festival independent pentru dependenţii de muzică. Anul acesta participă 30 de trupe, am lansat invitaţia pe o pagină de socializare, după care a început lumea să vadă şi să ne răspundă invitaţiei. Am adus de asemenea şi una dintre cele mai faimoase trupe de statuete vii, tot ce e mai bun pentru sătmăreni.", a încheiat Butka Gergo".

Decorul de acasa

Ultimele trupe urcă pe scenă duminică, astfel că cei care încă nu au ajuns la Satu Mare mai au timp să o facă. Mai multe detalii despre eveniment şi despre programul artiştilor se pot găsi şi pe pagina de Facebook.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite