Cum se prepară tăiţeii cu lapte, desertul delicios al românilor care au copilărit la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În desert se poate folosi fidea, tăieţei de casă sau orice alte paste - fot: poftăbuna.ro
În desert se poate folosi fidea, tăieţei de casă sau orice alte paste - fot: poftăbuna.ro

Tăiţeii cu lapte reprezintă un desert des întâlnit mai ales în mediul rural, unde laptele se găseşte la discreţie. Preparatul este gata de servit în 15 minute.

Cel puţin pentru copiii crescuţi în mediul rural, tăiţeii cu lapte au fost unul din deserturile cele mai des întâlnite. Tăiţeii se făceau în casă, iar laptele era la discreţie, totul îndulcit cu puţin zahăr, reprezenta un desert pe care copiii îl adorau.

Blogerul culinar Gina Bradea a dorit să readucă în memoria colectivă acest desert şi a împărtăşit reţeta acestui desert. Pentru a-l prepara e nevoie de 500 ml lapte, 100 grame de fidea sau alt fel de tăieţei sau paste, 50 de grame de zahăr, iar opţionat se poate pune vanilie, cacao şi alte condimente. 

„Prima dată se pune laptele la fiert, iar mai apoi se adaugă fideaua, pe care o sfărmăm în pumn, apoi zahărul şi vanilia. Se lasă totul să fiarbă timp de 4 minute, la foc mic.

Dacă se folosesc tăiţei de casă sau alte paste, timpul de fierbere va diferi şi va fi de 5-6 minute la tăiţei, iar pastele din comerţ în funcţie de indicaţiile de pe ambalaj. Cine doreşte poate să adauge coajă de lămâie, scorţişoară, sau orice altă aromă”, afirmă Gina Bradea pe blogul ei, poftabuna.ro.

Aceasta mai recomandă ca după ce se ia de pe foc să se lasă 10 minute înainte de a se servi. Desertul va fi fluid la început, dar cu cât se va răci, tăiţeii vor absorbi laptele şi se vor îngroşa.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite