VIDEO Cum arată Pădurea Bistra, una dintre cele mai sălbatice şi frumoase zone pentru recreere din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO padureabistra.ro
FOTO padureabistra.ro

Pădurea Bistra este zona verde în care turiştii se răcoresc în fiecare vară. Este o arie protejată de o frumuseţe aparte.

Bloggerul Cosmin Tanasă, autorul proiectului Fantasticul Banat, a relizat un film de prezentarea a pădurii şi spune despre ea că este o zonă deosebită.

“Pădurea Bistra este una dintre cele mai sălbatice zone din apropierea Timişoarei şi se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare, fiind declarată arie naturală protejată de interes naţional. Este o rezervaţie forestieră aşezată în nordul judeţului Timiş, în lunca Begăi, între Bega şi Timiş, la doar 12 kilometri de Timişoara. Este de o frumuseţe deosebită, având atmosfera de pădure primordială cu specii rare de animale şi plante. Arboretele naturale de stejar prezente aici sunt aproape unice în pusta Banatului, alături de specii de animale şi plante. Pădurea Bistra face parte din zona recreeativă a Timişoarei şi poate fi accesată din oricare dintre idilicele aşezări ale Banatului de câmpie, din jurul ei: Moşniţa Nouă, Moşniţa Veche, Bucovăţ, Remetea Mare şi Ghiroda”, spune Tanasă.

Pădurea are şi  o pagină web dedicată, padureabistra.ro, unde iubitorii de natură pot afla toate informaţiile despre această arie protejată. Conform prezentării făcute pe site-ul oficial flora din această zonă este constituită din arbori (cu specii de răchită – Salix alba, plop alb – Populus alba, velniş – Ulmus laevis, arin negru – Alnus glutinosa) şi vegetaţie ierboasă specifică zonelor umede, cu specii de trifoi cu patru foi (Marsilea quadrifolia).

Fauna este una bogată şi este alcătuită din mamifere, amfibieni, peşti şi insecte, dintre care unele protejate la nivel european. Aici întâlnim specii ca liliacul comun, buhaiul de baltă cu burta roşie (specie considerată ca vulnerabilă şi aflată pe lista roşie a IUCN), avatul, zvârluga, porcuşorul-de-nisip, boarţa, ghiborţul de râu, petrocul, porcuşorul de vad, fusarul, dunăriţă, o comunitate de scoici, cu indivizi din specia Unio crassus (scoică-mică-de-râu), specie considerată cu risc ridicat de dispariţie în sălbăticie (înclusă în lista roşie a IUCN), precum şi un fluture din specia Euphydryas maturna.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite