Trucuri pentru a ne ţine în frâu pofta de mâncare. Soluţia tărâţelor de psyllium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Avem tendinţa uneori să punem alimente sănătoase în farfurie, dar să nu fim atenţi la mărimea porţiilor. Asta înseamnă ca s-ar putea să nu dăm jos kilogramele pe care nu le mai dorim.

Medicul nutiţionist Iren Alexoi vă dezvăluie câteva trucuri trucuri pentru a controla cât mâncaţi.

O soluţie ar fi să folosim tărâţele de psyllium. Ele se umflă în contact cu apa în stomacul nostru, formând un gel care se mai numeşte şi “balonul gastric vegetal”, umflându-l, iar noi nu vom putea să mâncam foarte mult. Cu jumătate de oră cel puţin înainte de masă se pot lua aceste tărâţe de psyllium.

Altă soluţie ar fi să consumăm spirulină. Cu jumătate de oră înainte de masă, în funcţie de cantitatea prescrisă de nutriţionist sau de medicul specialist, se ia cu un pahar mare de apă. Aşteptăm jumătate şi foamea se va mai diminua, plus că spirulina are foarte multe proprietăţi terapeutice.

O altă soluţie ar fi polenul. Ştim că polenul este bogat în foarte mulţi nutrienţi, în enzime, minerale, vitamine.

Dizolvăm o linguriţă de polen cu un pic de lămâie şi se bea cu un pahar cu apă. Aşteptăm jumătate de oră. Nu vom dori să mâncăm foarte mult la masa care urmează.

O altă soluţie ar fi să mâncăm jumătate de grapefruit. Cu jumătate de oră înainte de masă, ţine-ţi minte acest lucru!  Stimulează secreţiile bilei şi atunci digestia va fi mult mai bună, mai ales dacă mâncăm proteine sau grăsimi”, spune nutriţionistul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite