Pasca cu smântână în 30 de minute, după o reţetă de Radu Anton Roman. Cum se prepara ca la carte delicatesa românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiva Adevarul
FOTO arhiva Adevarul

Alternativa la tradiţionala tartă din aluat de cozonac cu umplutură de brânză, pasca cu smântână este la fel de gustoasă şi simplu de pregătit.

„Adevărul” vă propune o reţetă de pască cu smântână culeasă de Radu Anton Roman, maestrul bucătăriei româneşti, în timpul peregrinările sale prin ţară, şi publicată ulterior în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Pentru baza sunt necesare 500 grame de aluat de cozonac şi 50 de grame de unt pentru uns tava.

Ingrediente umplutură:

-un borcan de smântână (600 grame)

-2 linguri făină

-5 galbenusuri

-3 albusuri

-100 grame zahăr

-2 prafuri sare

-un pahar stafide

-mirodenii dupa gust: scorţisoară şi nucă

-zahăr vanilat, coaja de la o lămâie

Mod de preparare:

Se unge tava rotundă cu unt şi se întinde aluatul în foaie de un deget grosime; se taie cerc un pic mai mare decât tava;

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr şi sare până se omogenizează;

Se adaugă încet smântâna, făina, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, mirodeniile (un vârf ) şi albuşurile;

După ce s-a obţinut o compoziţie omogenă, se toarnă-n tavă, până sub margine;

Se presară stafidele şi se dă la cuptor, circa o jumătate de oră;

Pentru umplutură, se poate folosi în loc de smântână brânza de vaci (500 de grame). În acest caz mai aveţi nevoie de  4 ouă, din care unul pentru uns,  2 linguri de unt, 2 linguri de făină,un pahar cu zahăr, mirodenii, zahăr vanilat şi două prafuri de sare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite