Şoferii care se aventurează pe Transalpina riscă amenzi usturătoare. Oficial, drumul rămâne închis până la recepţia finală a  lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua Transalpina rămâne închisă din cauza faptului că pe multe porţiuni nu s-au montat parapeţi de protecţie, nu s-au executat marcaje rutiere şi nici nu s-au amenajat rigole pe marginea şoselei. Autorităţile spun că drumul este nesigur pentru şoferi.

Oficial, DN 67c este în acest moment un şantier în lucru şi, potrivit autorităţilor, cine se aventurează pe cea mai înaltă şosea din România o face pe propria răspundere. 

„Transalpina este un drum nesigur, constructorul a intrat în insolvenţă şi o serie de lucrări nu au fost finalizate, nu sunt montaţi parapeţi de protecţie. Sunt probleme mai sus de Obârşia Lotrului, între podeţul Ştefan peste râul Lotru şi staţiunea Rânca. Pe carosabil nu mai există zăpadă, dar nu le putem spune oamenilor că drumul e deschis, noi le recomandăm turiştilor să nu se deplaseze prin zona respectivă.”, declară Mircea Lera, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Vâlcea. 

Şoferii sunt atenţionaţi că pătrunderea pe un drum închis se sancţionează cu amendă de până la 680 de lei. 

„Drumul este închis circulaţiei publice în acest moment şi este semnalizat corespunzător. Potrivit legii, şoferii care nu respectă  indicatoarele rutiere riscă între 6 şi 8 puncte de amendă”, precizează subinspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea. 

Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, pentru finalizarea lucrărilor pe DN 67c se va organiza o licitaţie pentru desemnarea unui nou constructor. Modernizarea Transalpina a început în 2009, după ce Romstrade a câştigat un contract în valoare de 349 milioane de euro, dar lucrările s-au stopat brusc în 2013 când firma a  intrat in insolvenţă. În luna mai a acestui an atât Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, cât şi mai mulţi şefi din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Aceştia sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că, în perioada august 2009-iunie 2010, au vizat şi decontat sume de bani pentru lucrări fictive. Compania Romstrade a intrat în insolvenţă în decembrie 2012, la cererea unui creditor. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite