Sute de familii din Prahova au rămas fără apă potabilă din cauza caniculei. Hidro Prahova: „Alimentăm cu restricţii şi două oraşe din judeţ”

Sute de familii
din Prahova au rămas fără apă potabilă din cauza caniculei. Hidro Prahova: „Alimentăm
cu restricţii şi două oraşe din judeţ”

Localnicii din Jugureni şi Gura Vadului se alimentează cu apă de la cisternele pompierilor  FOTO Arhivă Adevărul

Aproximativ 700 de gospodării din două comune prahovene au rămas fără apă potabilă în urma zilelor caniculare. Este vorba despre localităţile Jugureni şi Gura Vadului unde ISU Prahova intervine, începând de astăzi, cu transproturi frecvente de apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Motivul, conform reprezentanţilor Hidro Prahova, este provocat de consumul dublu de apă din ultimele zile când în judeţ a fost instaurat codul galben, respecitv portocaliu de caniculă.

“Noi alimentăm cele două comune din sursa Bălţeşti, unde debitul a rămas constant, doar că, în ultimele zile consumul s-a dublat, astfel că sunt anumite puncte unde apa furnizată de noi nu mai ajunge. Am convenit cu ISU Prahova să asigure apa potabilă în zilele din acest weekend, în speranţa că de luni situaţia se va remedia, ” a declarat Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova.

Acesta a adăugat că distribuţia de apă se face cu restricţii şi în alte două oraşe din zonă, în Urlaţi şi Mizil, unde, pe timpul nopţii, furnizarea apei este întreruptă parţial.

Conform ISU Prahova, pompierii s-au deplasat în cursul zilei de vineri cu o cisternă plină cu 9 tone de apă în localitatea Gura Vadului şi cu alta de 5 tone, la Jugureni.

citeste totul despre: