Sărbători cu bucate de la catering, în Ploieşti. Preparatele tradiţionale, la un telefon distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care nu au timp sau nu ştiu să pregătească bucatele tradiţionale pentru mesele de sărbători, firmele de catering şi restaurantele din Ploieşti sunt pregătite să livreze meniuri complete, pentru o familie sau invitaţi numeroşi

În timp ce firmele mari de catering din Ploieşti şi din Prahova preferă să livreze preparate pentru petreceri de Crăciun ale angajaţilor şi mai puţin pentru o singură familie, restaurantele care asigură şi servicii de catering sunt pregătite şi pentru comenzi mai mici. Singura condiţie este să sunaţi din timp, pentru a comanda produsele dorite, astfel încât acestea să vă ajungă acasă cel mai târziu în Ajun de Crăciun. Majoritatea restaurantelor din Ploieşti dau liber angajaţilor pe 25 decembrie.

În schimb, pentru masa de Revelion, dacă o gândiţi tot în sistem de catering, livrările se fac şi pe 31 decembrie, având în vedere că restaurantele fac petreceri în noaptea dintre ani, iar pregătirile pentru meniul de la restaurant şi comenzile pentru acasă ale clienţilor se fac în ultima zi a anului.

Unul din restaurantele din Ploieşti care asigură catering pentru mesele de sărbători este Mon Jardin. „Pot fi comandate carne la cazan, cârnaţi, preparate din pui pentru copii, din vită, tort. Dacă vor şi sarmale, clienţii trebuie să facă din timp comenzile, cu câteva zile înainte. Putem asigura inclusiv cumpărăturile de vin şi sucuri. Persoana care livrează le cumpără de la un magazin şi face decontul pe baza bonului. Livrările pentru masa de Crăciun se fac până la ora 22.00, în Ajun“, ne-au spus responsabilii de catering de la restaurantul ploieştean.

Comenzile nu sunt condiţionate de o sumă minimă, mai ales că, fiind vorba de o masă completă de Crăciun, suma va fi, oricum, mai mare decât o comandă obişnuită, de minimum 16 lei. Dacă nu vreţi preparate tradiţionate, comenzile se pot face inclusiv din meniul zilei.

Comenzi pentru mesele de sărbători se fac şi la Casa Berarului. Şi în acest caz, este nevoie de un telefon prealabil, pentru o comandă fermă. „Chiar dacă ploieştenii nu sunt obişnuiţi cu astfel de sistem, iar proporţia unor astfel de cereri este de 1 la 100 de clienţi, piaţa aceasta este testată din ce în ce mai des. Suntem deschişi pentru cateringul de sărbători şi avem în meniu toate preparatele tradiţionale pentru o masă de Crăciun, de exemplu. De asemenea, dacă se fac comenzi din timp, putem face orice preparat, tobă, lebăr sau ne ocupă de procurarea şoriciului“, ne-au spus patronii restaurantului.

Nici în acest caz nu se pune problema de o comandă minimă.

În schimb, la restaurantul Prestij, pentru a putea comanda bucate de sărbători în regim de catering, este nevoie de o precomandă pentru 12-16 persoane.

„Nu putem furniza, de exemplu, doar un platou cu 10 sarmale, este nerentabil din punct de vedere al transportului, plăţii persoanelor care livrează şi al achiziţiei de materie primă. Mai ales dacă în comandă se regăsesc tobă, cârnaţi de casă şi alte preparate tradiţionale. Facem catering doar pentru grupuri mari“, ne-au spus administratorii restaurantului.

Şi alte restaurante din Ploieşti au cereri de catering pentru sărbători chiar dacă, de obicei, nu fac decât livrări din meniul obişnuit.

„Pentru că am avut cereri de mese tradiţionale pentru Crăciun, anul acesta vom face şi catering pentru familii. Este nevoie de o precomandă, făcută înainte cu câteva zile, cel puţin trei, şi o comandă minimă per porţie de 30 de lei“, spun responsabilii de livrări de la Restaurantul Mioriţa, din Ploieşti, cu specific tradiţional românesc.

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă

Crăciunul gospodinei moderne cu mâncare de catering se face. Cât costă o masă de Crăciun livrată direct la uşă

Moş Crăciun vine cu mâncare de la catering. Cât ne costă să primim direct acasă mâncarea tradiţională, de Crăciun
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite