Patru bărbaţi din Prahova au murit după ce au băut alcool metilic. Aceştia ar fi sustras substanţa din vagoane CFR

Patru bărbaţi din Prahova au murit după ce au băut alcool metilic. Aceştia ar fi sustras substanţa din vagoane CFR

Patru bărbaţi au murit din cauza consumului de alcool metilic FOTO Adevărul Ploieşti

Patru bărbaţi din Prahova au murit din cauza intoxicaţiei acute cu alcool metilic, substanţă pe care ar fi procurat-o din vagoane CFR. Doi dintre ei erau paznici în staţia Ghighiu. Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru prahoveni au murit în ultimele zile din cauza intoxicaţiei acute cu alcool metilic, substanţă destinată utilizărilor industriale şi improprie consumului uman.

Doi dintre bărbaţii decedaţi sunt din satul Palanca, iar alţi doi din Ciorani, legătura dintre decesele din prima localitate şi din a doua fiind categoric exclusă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Bărbaţii au murit la câteva zile diferenţă, iniţial fiind luate în calcul alte cauze ale deceselor, din cauza complicaţiilor pe care le produce intoxicaţia cu metanol. 

La necropsii a reieşit însă că în cazul bărbaţilor din Palanca a existat o intoxicaţie cu alcool etilic şi alcool metilic, ultima fiind responsabilă pentru moartea celor doi, iar în cazul bărbaţilor din Ciorani, intoxicaţie cu alcool metilic.

Cei doi bărbaţi din Palanca, de 49 şi 52 de ani, lucrau amândoi la staţia CF din Ghighiu, Prahova şi, potrivit celor care i-au cunoscut, aceştia ar fi procurat substanţa mortală din vagoanele de marfă.

De asemenea, numărul deceselor ar putea fi şi mai mare, de 6 sau 8 persoane, în cazul acestora fiind aşteptate rezultatele autopsiilor.

„Au fost deschise două dosare penale pentru ucidere din culpă şi facem verificări pentru a stabili modul în care bărbaţii au ajuns în posesia alcoolului metilic“, ne-a spus subcomisar Marian Popescu,  purtăror de cuvânt al IJP Prahova.

Mai puteţi citi

Încă un prahovean, al patrulea, a murit din cauza gripei porcine. Alte trei persoane sunt confirmate cu virusul gripal

VIDEO Tone de ţiţei furate în Prahova printr-o instalaţie artizanală montată lângă Rafinăria Brazi. Două persoane au fost reţinute

 

citeste totul despre: