Localităţile din Prahova unde elevii vor face şcoala exclusiv online din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19
0Ministerul Sănătăţii a publicat, luni, analiza epidemiologică pe judeţe şi localităţi care arată rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus la mia de locuitori, în funcţie de care se stabilesc scenariile după care vor funcţiona şcolile.
În Prahova sunt patru localităţi unde elevii vor face cursuri online din cauza numărului mare de infecţii cu noul coronavirus.
Filipeştii de Târg, Talea, Boldeşti-Scăieni şi Starchiojd sunt localităţile din Prahova care se înscriu în scenariul roşu al începerii şcolii, adică toţi elevii vor face deocamdată cursuri exclusiv online. La polul opus se află Câmpina, Breaza, Comarnic, Sinaia, Buşteni, Azuga, Mizil, Vălenii de Munte, Slănic, oraşe în care incidenţa cazurilor la mia de locuitori este sub 1 la sută, movit pentru care şcoala poate începe în format fizic, adică elevii pot merge la şcoală.
Ploieştiul se înscrie la acest moment în scenariul galben, iar asta înseamnă că elevii vor merge la şcoală prin rotaţie.
Vezi aici documentul Ministerului Sănătăţii
Potrivit un comunicat al Ministerului Sănătăţii , analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 septembrie 2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală (începând cu data de 14 septembrie), cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.
„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
Pe aceeaşi temă:
Singura localitate din judeţul Constanţa unde elevii vor învăţa online
Cum va începe noul an şcolar. Localitate fără niciun caz de COVID-19, inclusă din greşeală în scenariul roşu