Haos total odată cu începerea şcolilor. Cum răspunde Orban la şirul de probleme: „După părerea mea, copiii sunt mai în siguranţă la şcoală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban e de părre că situaţia e sub control, deşi problemele vin în cascadăFOTO Inquam Photos / George Călin
Orban e de părre că situaţia e sub control, deşi problemele vin în cascadăFOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat că situaţia privind începerea şcolilor e sub control cu toate că profesorii şi autorităţile locale se confruntă cu numeroase probleme: primăriile nu au bani să dea şcolilor pentru materiale sanitare, şcolile nu pot angaja medici sau asistente pentru că sunt blocate prin lege angajările, iar profesorii nu pot în acelaşi timp să predea şi în clasă, dar şi online.

Premierul Ludovic Orban a prezentat situaţia privind începerea şcolilor ca şi cum totul este în regulă, cu toate că autorităţile locale şi profesorii sunt tot mai îngrihoraţi.

Fiind întrebat despre situaţia primăriilor care au precizat că nu mai au bani pe care să îi dea pentru achiziţii legate de începerea şcolii, Orban le-a recomandat aleşilor să cumpere ce au de cumpărat, apoi li se va deconta. În caz contrar, în săptămânile următoare le vor fi daţi bani. „În cursul săptămânii noi vom face alocări de reechilibrare a bugetelor şi o să aibă şi resurse financiare suficiente”, a declarat  Orban. 

Apoi, premierul a punctat faptul că aşteaptă ca Parlamentul să rezolve problema generată de blocarea angajărilor în instituţiile publice, lucru pe care guvernanţii l-au realizat tocmai acum, deşi ştiau că trebuie să aibă loc angajări de medici şi asistente în fiecare unitate de învăţământ. „E la Parlament în dezbatere legea prin care am modific legii 55 care a blocat angajările în sistemul public. Sper să fie deblocată şi să se facă angajări”. 

Orban a răspuns laconic şi când i s-a spus că profesorii au declarat că nu pot face faţă unei duble situaţii de predare: online şi la clasă simulat. „Sunt convins că se vor adapta”, a subliniat Orban.

Nu în ultimul rând, Orban a avut o declaraţie suprinzătoare: „După părerea mea, copiii sunt la şcoală mai în siguranţă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite