Aventurile bărbatului care s-a dat drept şeful Poliţiei ca să mănânce pe gratis. A fost trimis în judecată şi pentru că şi-a ameninţat cu moartea avocatul

Aventurile bărbatului care s-a dat drept şeful Poliţiei ca să mănânce pe gratis. A fost trimis în judecată şi pentru
că şi-a ameninţat cu moartea avocatul

Luigi Văsi, prahoveanul care şi-a ameninţat cu moartea avocatul, la un pas să fie eliberat condiţionat FOTO Adevărul

Luigi Nicolae Văsi (49 de ani), un prahovean care ani de zile s-a recomandat drept Romeo Văsii, comandantul poliţiei Câmpina, profitând de asemănarea de nume, şi care în toamna anului 2011 a fost la un pas să omoare doi agenţi de poliţie care îl urmăreau, a fost trimis din nou în judecată pentru şantaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este acuzat că a ameninţat cu arma mai multe persoane din Ploieşti, printre care şi un avocat, sub pretextul că victimele îi datorează importante sume de bani.

Luigi Văsi a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti din spatele gratiilor, el fiind condamnat în mai multe dosare penale, pentru fapte săvârşite cu violenţă, la 8 ani şi 6 luni de închisoare.

În ultimul dosar în care a fost anchetat, falsul poliţist este acuzat că în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a ameninţat-o în mod repetat pe avocata sa, Roxana Elena Constantinescu, să-i dea înapoi suma de 1000 de lei pe care o achitase anterior cu titlu de onorariu. Individul era supărat că apărătorul său pierduse în defavoarea lui unul dintre multele sale procese.

Avocata din Ploieşti nu a fost nici pe departe singura sa victimă, susţin procurorii. Văsi a ameninţat cu pistolul, dar şi cu incendierea locuinţei o altă persoană din Ploieşti, pe motiv că fiul acesteia, Alexandru Gheorghe zis Ureche, îi datorează suma de 10.000 de euro.

În urma plângerilor depuse de victime, procurorii au deschis un dosar penal pe numele prahoveanului şi l-au trimis în judecată sub acuzaţiile de şantaj, în concurs real, în formă continuată şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

Povestea prahoveanului este însă mult mai spectaculoasă şi începe prin anul 2009, atunci când conducerea Poliţiei Câmpina este preluată de comisarul şef Romeo Văsii. Luigi simte că ar putea să profite de pe urma faptului că numele, dar şi aspectul fizic coincid cu cel al poliţistului. Îşi face o legitimaţie MAI falsă şi începe să se recomande drept comandantul Poliţiei Câmpina. Din spatele acestei identităţi false profită şi cere bani sau produse de la administratorii unor baruri sau restaurante din zona Câmpina- Valea Prahovei.

În noiembrie 2011, Luigi Văsi este condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti pentru mai multe capete de acuzare, printre care şantaj, fals de identitate şi uzurpare de calităţi oficiale, doar că în urma sentinţei, falsul poliţist nu a fost găsit la domiciliu atunci când un echipaj de poliţie autentic a venit să-l ridice de acasă pentru a-l duce la penitenciar.

Este identificat în trafic, undeva pe DN1, între Ploieşti şi Bucureşti, la volanul unui autoturism de lux, un Jaguar Xtype. Un echipaj de la poliţia rutieră a încercat să-l blocheze în dreptul localităţii Bărcăneşti, doar că doi dintre agenţii aflaţi pe urmele infractorului au fost răniţi de maşină după ce Vasi a refuzat să oprească la filtru. A fost prins în cele din urmă în localitatea Otopeni, unde se ascundea în vila unui apropiat.

În 2014 a fost găsit vinovat pentru tentativă la omor deosebit de grav şi este condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. Ulterior, după contopirea tuturor faptelor, Tribunalul Dâmboviţa a decis că Văsi trebuie să execute o pedeapsă de 8 ani şi 6 luni.

În plus, a fost obligat să plătească despăgubiri victimelor sale, celor doi agenţi pe care i-a lovit cu maşina în timpul urmăririi de pe DN1. 3000 de euro pentru Giorgian Dragomir şi 20.000 de lei pentru Eusebiu Istrate au fost sumele stabilite de instanţă drept daune morale pentru cei doi poliţişti răniţi în misiune.

Luigi Văsi se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa. Anul trecut a solicitat liberarea condiţionată, iar instanţa penală a Judecătoriei Moreni a admis cererea, desfiinţată însă, în urma contestaţiei depusă de Parchet, de Tribunalul Târgovişte.

Dosarul în care falsul poliţist este acuzat că şi-a ameninţat cu moartea avocatul se află pe rolul Judecătoriei Ploieşti, iar următorul termen de judecată, atunci când vor fi audiaţi martorii în cauză, a fost stabilit în luna septembrie.

citeste totul despre: