UPDATE Şi se făcu lumină! Toate penele de curent din Prahova au fost remediate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 de echipaje ale Electrica sunt pe teren, pentru remedierea defecţiunilor. FOTO Adevărul
23 de echipaje ale Electrica sunt pe teren, pentru remedierea defecţiunilor. FOTO Adevărul

Zăpada căzută duminică pe Valea Prahovei şi în zona Văleni – Cheia a dus la ruperea copacilor şi avarierea liniilor electrice din mai multe localităţi. Luni dimineaţă, 9.825 de consumatori din 22 de localităţi nu aveau curent electric

ORA 17.45

Cele 23 de echipaje trimise de Electrica în zonele cu probleme din Prahova au reuşit să remedieze defecţiunile intervenite pe linii, astfel că, începând cu ora 15.30, toate localităţile de pe Valea Prahovei şi din zona Văleni - Măneciu au fost realimentate cu energie electrică, după cum ne-a spus Marian Popa, purtător de cuvânt al Electrica Muntenia Sud.

Vineri dimineaţă, aproape 10.000 de persoane din 22 de localităţi nu aveau curent electric.

ORA 11.45

Echipele Electrica au remediat o parte din defecţiuni, astfel că, la ora 11.00, 6.722 de consumatori, din cei aproape 10.000 câţi erau fără curent luni dimineaţă, sunt afectaţi la avarii.

Numărul de localităţi, afectate total sau parţial de penele de curent, a scăzut de la 22 la 11.

ORA 10.55

Primele defecţiuni au fost semnalate duminică după-amiază, iar până seara, peste 5.200 de locuitori de pe Valea Prahovei au rămas în beznă.

Mulţi dintre ei şi-au petrecut şi noaptea pe întuneric, iar precipitaţiile căzute din abundenţă au agravat situaţia.

Din cauza zăpezii abundente depusă pe copaci, s-au rupt foarte multe crengi sau arbori întregi care au căzut pe izolatoare şi le-au spart sau au rupt conductoare. Am reuşit să remediem parţial defecţiunile, dar în timpul nopţii au apărut altele, în zona Văleni - Cheia. Am retras echipele de pe teren la ora 23.00, duminică, pentru că nu se mai putea lucra“, ne-a spus Marian Popa, purtător de cuvânt al Electrica Muntenia.

Luni dimineaţă, la ora 10.00, 9.825 de consumatori din Prahova, din 22 de localităţi, nu aveau curent electric. Parţial sunt afectate localităţile Comarnic, Măneciu, Poiana Câmpina şi Breaza, iar total Ocina, cele două Proviţe, de Sus şi de Jos, Izvoarele, Teişani, Telega, dar şi alte sate din aceste zone.

Electrica a trimis în teren 23 de echipaje care speră să rezolve toate defecţiunile până la căderea întunericului, mai ales că şi vremea şi-a revenit, iar ploile, zăpezile şi vântul s-au oprit.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite