Tehnici de tratament naturiste pentru depresia de iarnă. Ce este aşa-numita „happy-food“, mâncarea ce te face fericit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna, cu ale sale zile mai scurte şi temperaturi scăzute, este pentru destui dintre noi motiv de depresie, mai mult sau mai puţin prelungită. Există însă o serie de remedii la îndemâna oricui cu care puteţi trece repede peste depresia deloc confortabilă de iarnă.

Simptomele depresiei nu sunt grave, dar netratate, se pot agrava. Soluţia nu constă în administrarea de medicamente pentru calmare sau vitamine luate în exces, ci în îmbinarea unor activităţi benefice organismului alături de o stare de spirit la cote înalte.

Deşi depresia de iarnă este tratabilă prin vizite la psihologi, terapeuţi si cabinete specializate în astfel de tulburări, sunt numeroase metode prin care vă puteţi pune pe picioare singuri.

După cum spune fitoterapeutul Florina Mihăilescu, „în această perioadă, pentru recăpătarea tonusului, sunt recomandate printre altele ceaiuri din patru plante: roiniţa- care vă ameliorează semnificativ tonusul psihic, sunătoarea-cu un efect calmant şi liniştitor dovedit, schinduful-un energizant natural pentru organism şi floarea-pasiunii-de mare ajutor în ceea ce priveşte combaterea anxietăţii.”

Specialiştii recomandă şi aşa-numita „happy-food”

Plimbările zilnice sunt şi ele de mare ajutor în combaterea depresiei de iarnă. „Sunt recomandate puţin 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi în sezonul rece”, precizează Florina Mihăilescu.

Şi exerciţiile fizice de orice fel- de la sport şi dans până la fitness-fac minuni în redresarea stării de spirit. Prin practicarea frecventă a sporturilor, în special a celor care vă antreneaza întregul corp şi ritmul cardiac, se măreşte cantitatea de endorfine eliberate de creier, ceea ce vă face să vă simţiţi mai bine.

O metodă inedită de combatere a depresiei de iarnă, este în opinia fitoterapeutului Florina Mihăilescu, consumul alimentelor de care aveţi nevoie: „Recomand aşa numita "happy-food" - mâncarea care te face fericit. De la ciocolată la ardei iuţi, sucurile naturale (mere, morcovi, portocale, mango), banane şi alte alimente bogate în grăsimi şi zaharuri, încercaţi produse care vă energizează şi vă ridică moralul aflat în scădere”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite