Medic: „Lumea nu înţelege că pacienţii cu COVID-19 de la Terapie Intensivă trebuie urmăriţi non-stop”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Horia Trăilă, managerul Spitalului Orăşenesc Mioveni FOTO: Denis Grigorescu
Doctorul Horia Trăilă, managerul Spitalului Orăşenesc Mioveni FOTO: Denis Grigorescu

Manager al Spitalului de la Mioveni, cel mai mare spital COVID-19 din Argeş, medicul Horia Trăilă vorbeşte despre condiţiile foarte dificile de lucru de la Terapie Intensivă pe perioada pandemiei.

La ora actuală sunt ocupate 11 dintre cele 18 paturi la ATI la Spitalul de la Mioveni. Medicul Horia Trăilă spune că în curând se va ajunge la o capacitate de ocupare de 17 paturi la Terapie Intensivă, secţie unde încă mai este nevoie de personal, aceasta problemă urmând a fi rezolvată în scurt timp. „Lumea nu înţelege că aceşti pacienţi cu SARS-CoV-2 de la Terapie Intensivă trebuie efectiv urmăriţi non-stop. Nu poţi să îi laşi pe nişte aparate ca şi când ai da drumul la cafea la un aparat automat şi laşi cafeaua să se facă singură. Este nevoie de un infirmier la doi pacienţi, iar infirmierii nu pot rămâne mai multe de trei ore în combinezon. S-a mai întâmplat ca să stea şi mai mult de trei ore în combinezon, atunci când aveam personal puţin. Dar în mod normal, eficienţa de protecţie a combinezonului este de trei ore. Nu poţi sta foarte mult în acel combinezon: transpiri, nu mai vezi, ţi se aburesc ochelarii. Iar când iese un membru al echipei medicale, cineva trebuie să îl dezechipeze. Este o altă lume, foarte complexă, foarte costisitoare şi epuizantă”, precizează doctorul Horia Trăilă.

Spitalul de la Mioveni este cel mai mare spital COVID-19 din Argeş, având o capacitate totală de 85 de locuri, 18 dintre acestea fiind la Terapie Intensivă, secţie redeschisă după mai multe luni în care nu a funcţionat din cauza lipsei de personal medical.

Vineri 11 decembrie, în Argeş s-au înregistrat 194 de cazuri noi de persoane cu SARS-CoV-2.

Vă mai recomandăm şi:

Ce bani primesc studenţii care se oferă voluntari pentru a lucra la cel mai mare spital COVID-19 din Argeş

Peste 37% din cazurile COVID-19 provin din Bucureşti şi din 4 judeţe. Risc crescut de deces la persoanele cu cel puţin o comorbiditate asociată - Raport INSP

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite