O secţie ATI din Argeş va fi redeschisă după cinci luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia ATI de la Spitalul Mioveni a fost până acum închisă din lipsă de medici FOTO: Primăria Mioveni
Secţia ATI de la Spitalul Mioveni a fost până acum închisă din lipsă de medici FOTO: Primăria Mioveni

Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni va fi redeschisă de săptămâna viitoare, după cinci luni în care a fost închisă din lipsă de medici.

Prin eforturile combinate ale reprezentanţilor  Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, DSP Argeş, Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalului Orăşenesc Mioveni şi ai Spitalului Municipal Curtea de Argeş, au fost găsite soluţii pentru asigurarea personalului necesar secţiei. Secţia ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare modernă, şi are în prezent 7 paturi. De săptămâna viitoare, secţia va fi extinsă şi va avea o capacitate de până la 18 paturi.

„În secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni vor lucra trei medici rezidenţi, doi medici specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi un medic specialist de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. În acelaşi timp, secţia de chirugie de la Spitalul Curtea de Argeş va fi mutată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”, precizează prefectul Emanuel Soare

Prin redeschiderea secţiei ATI de la Mioveni, capacitatea de tratare a bolnavilor COVID din Argeş, aflaţi în stare critică, va creşte în mod considerabil.  În prezent, în judeţul Argeş sunt 45 de paturi la ATI pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 12 sunt în unitatea mobila de terapie intensivă instalată de câteva luni în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Vineri, în Argeş au fost înregistrate 328 noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2. La ora actuală, 41 de persoane sunt internate la ATI în Argeş.

Vă mai recomandăm şi:

Tratament primitiv pentru copiii internaţi la Pediatrie Ploieşti. Scoşi în pijamale în stradă şi trimişi la consult într-o altă clădire

Spitalul de Neurochirurgie de la Iaşi, recunoscut la nivel internaţional. „Pacienţii renunţă la clinici renumite din străinătate pentru a fi trataţi la noi”

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite