Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani

0
Publicat:

Departamentul de Stat spune că această „politică este menită să consolideze Europa ca partener geostrategic, să consolideze guvernanța democratică și statul de drept și să sporească securitatea și prosperitatea partenerilor regionali”.

Propaganda rusă. Foto: Shutterstock
Propaganda rusă. Foto: Shutterstock

Administrația Statelor Unite și autoritățile Uniunii Europene au lansat un mecanism comun menit să contracareze propaganda atribuită Rusiei și Chinei, în Balcanii de Vest, a transmis Serviciul de presă al Departamentului de Stat, joi.

Washingtonul și Bruxelles-ul „au lansat un mecanism comun de coordonare SUA-UE în Balcanii de Vest, concentrat exclusiv pe manipularea și interferența informațiilor străine, care include dezinformarea și propaganda”.

Potrivit Ministerului american de Externe, „mecanismul va consolida integritatea mediului informațional din Balcanii de Vest” și va permite „reducerea capacității Rusiei și a Republicii Populare Chineze de a folosi propaganda și manipularea informațiilor în regiune”. „Continuăm să lucrăm pentru integrarea regiunii în structurile euro-atlantice. Această politică urmărește să consolideze Europa ca partener geostrategic, să consolideze guvernanța democratică și statul de drept și să sporească securitatea și prosperitatea partenerilor regionali. Această politică se bazează pe protejarea integrității spațiului informațional digital”, spune Departamentul de Stat. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite