Bubele mai mari sau mai mici ale spitalelor argeşene. Reprezentanţii DSP spun că nu sunt motivele de îngrijorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gândacii colcăie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Ce-i drept, mai mult noaptea. O spun mămicile internate aici alături de copiii bolnavi. Conducerea DSP Argeş susţine că situaţia nu e chiar aşa şi aduce drept argument rezultatele ”liniştitoare” ale controalelor efectuate recent în unitate. Ce-i drept, doar ziua!

De ani de zile, poveştile relatate de mămici, despre gândacii care mişună pe duşumelele, conductele, pereţii şi dulapurile saloanelor Spitalului de Pediatrie din Piteşti par desprinse din filmele horror şi seamănă izbitor intre ele.

“Ziua, ca ziua, dar noaptea e de groază. Gândacii colcăie peste tot, chiar şi prin paturi, iar dacă nu eşti atentă, s-ar putea să te trezeşti cu ei peste copil. Am păţit-o nu o dată, ci aproape de fiecare dată când am ajuns cu micuţa mea la pediatrie”, spune Liliana Barbu, mămica unei fetiţe în vârstă de cinci ani.

Gândacii par laitmotivul Spitalului de Pediatrie din Piteşti (şi nu numai al lui), deşi, din păcate, probleme sunt şi de altă natură. Cu duiumul!

“Saltelele sunt pătate de urină. E de-ajuns să ridici colţul ceaşafului, ca să vezi cât sunt de îmbâcsite, iar toaletele  sunt mai mereu murdare. Infirmierele sunt puţine, la fel şi  personalul care se ocupă de curăţenie. De-aia sunt gândaci, de-aia sunt probleme de igienă. Bine măcar că medicii sunt buni”, spune Silvia Stan, mama unui alt copil care a trecut pe la Pediatrie.

Potrivit explicaţiilor oficialilor DSP Argeş însă, scenariile relatate de părinţi ar fi doar ficţiune. Conducerea direcţiei spune că nu există motive reale de îngrijorare.

“Nouă nu ne-au fost semnalate astfel de situaţii. Chiar recent am avut o echipă de control la Spitalul de Pediatrie şi nu au fost evidenţiate probleme de natură igienico-sanitară. Cât despre dezinsecţii, dezinfecţii şi deratizări, acestea se fac periodic, însă nu se pot realiza simultan, pentru că acest lucru ar presupune închiderea spitalului, ceea ce este imposibil”, explică  Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.

Ultimele controale efectuate de DSP Argeş la Pediatrie au relevat însă unele deficienţe pe linie de sterilizare. “S-a dat un termen de 30 de zile pentru achiziţionarea de indicatori pentru verificarea eficacităţii sterilizării”, explică directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru.

Deficienţe şi la alte spitale

Probleme de aceeaşi natură au fost identificate şi la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde şefa staţiei de sterilizare a fost amendată recent pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. La fel şi la Spitalul Municipal din Câmpulung, unde o asistentă medicală a fost sancţionată pentru aceleaşi abateri.

La Spitalul Sfântul Spiridon din Mioveni, echipele de control au identificat pete de mucegai pe pereţii saloanelor, iar conducerii unităţii i s-a pus în vedere remedierea situaţiei, în timp ce la Spitalul Vedea s-a constatat că subsolurile sunt infecte, unitatea primind termen pentru efectuarea lucrărilor de igienizare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite