Spitalele din judeţul Dolj, locuri ale morţii şi mizeriei. Bolnavii: „Sistemul sanitar este în anestezie totală“

0
0

Pacienţii care au trecut pragul spitalelor din judeţul Dolj povestesc că au fost internaţi cu o afecţiune şi au ieşit bolnavi de nervi. Oamenii recunosc că nu au primit tratamentul de care au avut nevoie.

Oamenii susţin că în spitalele din judeţul Dolj nu s-au mai făcut investiţii capital de ani buni. Bolnavii recunosc că unităţiile sanitare sunt locuri ale morţii şi mizeriei. „Sistemul sanitar este în anestezie totală. Eu am fost internat la Calafat, iar acolo medici mi-au recunoscut că nu mă pot trata corespunzător. Am fost nevoit să mă internez din nou la Craiova pentru a putea să mă tratez. Nu este normal aşa ceva. Ministerul Sănătăţii ar trebui să facă ceva şi să aloce bani mai mulţi pentru unităţile sanitare din toata ţara. Dacă nu sunt bani pentru medicamente cu atât mai puţin sunt pentru investiţii. Unii doctori vor să îşi facă meseria, dar nu pot. Nu au aparatură medicală, iar condiţiile de muncă sunt jalnice“, a povestit un pacient.

Spitalul groazei în Dolj

În anul 2013 un pacient a murit la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare după ec a mâncat otravă de şobolani. Este vorba despre aceeaşi instituţie, care în 2004, a fost anchetată. Peste 20 de bolnavi au decedat  acolo, de foame şi de frig. Bolnavul rămas nesupravegheat, a mâncat ceva găsit pe jos, dintr-un loc unde era aruncată şi substanţa toxică.

image

Un alt pacient al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare a fost găsit pe data de 13 septembrie 2014 în curtea Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare din judeţul Dolj. Tânărul avea SIDA, iar din această cauză a fost închis într-un depozit întunecos, fără haine.

Valentin Câmpeanu cântărea 45 de kilograme, iar nimeni nu îşi dorea să îl atingă din cauză că avea SIDA. Pacientul a murit pe data de 20 septembrie 2004.

Reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice şi Interights au dat în judecată statul pentru că nu au anchetat atent cazul tânărul de 19 ani bolnav de SIDA.
 
CEDO a stabilit ca statul să plătească 10.000 de euro către Centrul de Resurse Juridice şi 25.000 de euro către organizaţia Interights.

Avorturi „ascunse“ la Spitalul Segarcea

Medicul Barham Khalil de la Spitalul din Segarcea a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită. Doctorul ginecolog este acuzat că a făcut avorturi „ascunse“.

image

Medicul a fost prins în flagrant, în martie 2012, în timp ce primea bani de la o pacientă pentru a-i face o operaţie de cezariană. În ianuarie şi februarie 2010, precum şi în 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, doctoral Barham Khalil le-a cerut mai multor femei sume cuprinse între 100 de euro şi 1.000 de lei, pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină.

Anchetă la Spitalul din Filiaşi

În anul 2005 la Spitalul din Filiaşi procurorii au descoperit mai multe contracte de achizitie de lucrari prin care s-au prejudiciat fondurile asigurarilor de sanatate. Directorul general Viorel Cerbulescu de la vremea respectivă, fostul director economic, Mihai Ovidiu Coman, directorul economic, Nicusor Ciobanu, dar şi contabilul-şef Maria Popa, in participatie cu Marin Albu, director economic al Directiei de Sanatate Publica Dolj, au acţionat contrar intereselor unităţii sanitare şi în favoarea firmelor SC Euromontaj Com SRL, cu sediul in Craiova, strada Nicolae Titulescu nr. 178 si SC Steel Construct SRL, cu sediul în Craiova, strada Caracal nr. 172, cu ocazia derulării unor contracte de achiziţie de lucrări, în perioada 1999 - 2002, iar astfel au prejudiciat fondurile asigurărilor de sănătate.


Nereguli la morga Spitalului Băileşti

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au efectuat în anul 2007 un control la morga Spitalului din Băileşti. În urma verificărilor  au ieşit la iveală numeroase nereguli.

Pe adresa DSP Dolj au sosit numeroase reclamaţii cu privire la modul cum îşi desfăşoară medicul legist activitatea la morga Spitalului Băileşti. Doctorul Gabriel Guja a vrut să efectueze în anul 2005 o autospie în curtea unităţii sanitare, însă s-a răzgândit la insistenţele aparţinătorilor mortului.
 

image
Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite