Evaluare Naţională 2016 Neamţ. Un text din Adevărul, principalul subiect pe care l-au avut elevii de tratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 27 iunie – 5 iulie 2016, se desfăşoară Evaluarea Naţională 2016 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2015-2016.

UPDATE Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat  la Evaluarea Naţională 2016 mai multe cerinţe privind poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, printre acestea având şi de demonstrat că aparţine genului liric.Aceştia au avut şi de făcut o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare dintr-o staţiune.

Un text din Adevărul, scris de Andreea Marinaş, "Grădina pierdută a Edenului: locul în care ajungi doar cu elicopterul", este principalul subiect pe care l-au avut de tratat elevii. 

...........................................................

În urma finalizării înscrierii la această evaluare care asigură accesul absolvenţilor de gimnaziu în clasa a IX-a, 4107 candidaţi din judeţul Neamţ urmează să susţină cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale 2016, respectiv 27 iunie – proba scrisă la limba şi literatura română; 29 iunie – proba scrisă la matematică. 

Numărul elevilor care ar fi intrat în examen era mai mare, dacă 343 de copii ar fi reuşit să promoveze clasa a VIII-a şi nu ar fi fost declaraţi corigenţi sau repetenţi. De asemenea, alţi 65 de elevi nu s-au înscris pentru a trece prin sesiunea din această vară de Evaluare Naţională.

Lucrările scrise la limba şi literatura română şi la matematică vor fi corectate în două centre de evaluare, ambele în Piatra-Neamţ – Şcoala Gimnazială nr. 2 şi Şcoala Gimnazială nr. 5.

image

 

Evaluare Naţională 2016

Afişarea rezultatelor iniţiale se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea copiilor este asigurată, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă. „Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă”, anunţă oficialii Ministerului Educaţiei.

În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Evaluare Naţională 2016

Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete . De asemenea, nu au voie să aibă asupra lor manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate sau ciorne sau care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

„În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică  va fi disponibilă zilnic, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro”, arată oficialii Ministerului Educaţiei.

Calendar Evaluarea Naţională 2016

27 iunie 2016 – Limba şi literatura română

28 iunie 2016 – Limba şi Literatura maternă

29 iunie 2016 – Matematică

1 iulie 2016 – Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00

2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor

5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite