Alegeri locale 2016 Piatra Neamţ. Rezultatele scrutinului din 5 iunie. PNL păstrează primăria Piatra Neamţ, PSD câştigă comunele din judeţ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2016
Alegeri locale 2016

Alegeri locale 2016. Duminică, 5 iunie, are loc scrutinul pentru desemnarea primarilor, consilierilor locali şi consilierilor judeţeni. În ziua de alegeri locale 2016, la Piatra Neamţ cetăţenii cu drept de vot pot opta pentru unul din cei 11 candidaţi înscrişi în cursa pentru ocuparea funcţiei de primar al municipiului.

Alegeri locale 2016

UPDATE ora 00.30 Candidatul PNL la Primăria Piatra Neamţ, Dragoş Chitic (primarul interimar după retragerea lui Gheorghe Ştefan), conduce cursa pentru funcţia de primar al municipiului, conform primelor estimări şi numărarea a circa o treime din totalul secţiilor de votare. Diferenţa faţă de locul 2, ocupat de candidatul PSD+UNPR Liviu Harbuz ar fi de circa 1000 de voturi.

Pe locul al treilea se clasează candidatul ALDE, Cătălin Drăguşanu, care s-a clasat mai bine decât formaţiunea pe care o reprezintă, dar nu a reuşit să depăşească rivalii celor două mari partide. În urmă cu patru ani, Cătălin Drăguşanu a avut mai mult succes, el fiind învins de Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, cu o diferenţă de 2600 de voturi. 

Dacă PSD nu reuşeşte să câştige Primăria Piatra Neamţ, cum nu a făcut-o niciodată la alegerile de după 1990, în schimb social-democraţii par să aibă mai mult succes la nivelul comunelor din judeţ, unde se clasează pe locul 1 ca număr de primari aleşi. De asemenea, primele numărători arată că PSD reuşeşte să-şi păstreze primarii la oraşele Bicaz (Nicolae Sălăgean), Târgu Neamţ (Daniel Harpa) şi Roznov (Ionel Ciubotaru).

Alegeri locale 2016

Cei 11 candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ sunt: 

- Dragoş Victor Chitic (PNL) Este primarul intermiar al municipiului Piatra Neamţ din luna martie 2015, după ce fostul primar, Gheorghe Ştefan, a renunţat la funcţie în urma anchetei din dosarul Microsoft. Până să preia funcţia de primar interimar, Dragoş Chitic a deţinut funcţia de viceprimar. A mai deţinut funcţia de viceprimar şi în mandatul 2008-2012.   

- Liviu Harbuz (PSD+UNPR). Este deputat de Neamţ, ales în 2012 pe Colegiul 3 (Roznov şi comunele din zonă). Este preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Bucureşti şi prim-vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari România. În august 2013, ANI l-a declarat incompatibil pentru că nu închisese şi formal un PFA care nu a mai avut activitate. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a amânat pronunţarea pentru 11 octombrie 2016, deoarece deputatul a deschis o acţiune la CEDO care a acceptat judecarea cauzei.  

- Vasile Cătălin Drăguşanu (ALDE). Este deputat de Neamţ, ales în 2012 pe Colegiul uninominal 1 (Piatra Neamţ şi comunele Alexandru cel Bun şi Gârcina) din partea USL (PC). A mai candidat o dată pentru funcţia de primar în iunie 2012, atunci când a fost foarte a aproape de a-l învinge pe Gheorghe Ştefan care a câştigat la o diferenţă de doar circa 2500 de voturi. 

Alegeri locale 2016

- Constantin Florin Roca (PRU). A mai candidat pentru funcţia de primar la alegerile din 2012, dar rezultatul nu a fost semnificativ, în condiţiile în care acesta a intrat în cursa electorală din poziţia de independent.   

- Laurenţiu Cristinel Dulamă (PMP). Este directorul societăţii Parking SA, firmă care se ocupă cu gestionarea parcărilor de reşedinţă din Piatra Neamţ, şi la care Consiliul Local este acţionar majoritar. Dulamă este cunoscut pentru susţinerea fără rezerve a fostului preşedinte Traian Băsescu şi a mai candidat la alegerile parlamentare din 2012 sub sigla ARD (din partea PDL) pentru funcţia de deputat pe colegiul 3 Neamţ, dar a pierdut lupta în faţa lui Liviu Harbuz (PSD).

- Aurelia Simionică (PSRO). A decis să candideze din partea formaţiunii lui Mircea Geoană chiar înainte de termenul limită de depunere a candidaturilor. A condus organizaţia municipală PSD Piatra Neamţ până în luna aprilie când, pe fondul unor neînţelegeri cu liderii locali, a demisionat şi s-a înscris în UNPR formaţiune în numele căreia urma să candideze la funcţia de primar. Planul a fost repede anulat, după ce PSD şi UNPR au semnat o alianţă, iar Aurelia Simionică a ales să candideze din partea PSRO. Pe parcursul mandatului 2012-2016, ea a deţinut o perioadă şi funcţia de viceprimar al municipiului din partea PSD.  

- Ana Monda (M10). A deţinut funcţia de consilier local în mandatul care se încheie, aleasă din partea PDL, dar în ultimul an a activat ca independent. În mandatul 2008-2012 a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.  

- Cristian Tomuleţ (PNŢCD). Este preşedintele filialei judeţene Neamţ a  PNŢCD. A deţinut funcţia de consilier judeţean în ultimul mandat 2012-2016.  

- Valerică Frăţilă (PND). Fost vicepreşedinte de CJ Neamţ (2004-2008), ex-preşedinte Partidul Umanist Român, Partidul Conservator şi Partidul Ecologist. În 2012 a candidat din partea PER.

Alegeri locale 2016

- Traian Cociorbă (candidat independent). La cei 78 de ani, este decanul de vârstă al candidaţilor la funcţia de primar. A activat în cadrul organizaţiei de pensionari a PDL.  

- Andrei Ignat (candidat independent). Fost consilier judeţean PNL, a fost exclus din partid la începutul acestui an, în luna ianuarie şi a decis să candideze independent pentru funcţia de primar. A deţinut în trecut funcţia de şef al Inspectoratului Teritoria în Construcţii Neamţ.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite