Şoric, denunţat de o victimă a clanului Mararu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juristul Ioan  Grumăzescu
Juristul Ioan Grumăzescu

Ioan Grumăzescu, juristul unei firme care administrează un hotel din staţiunea nemţeană Durău, susţine că interlopul Gheorghe Mararu, asasinat la mijlocul lunii într-o cafenea din centrul oraşului Piatra Neamţ, i-ar fi ameninţat pe patronii localului pentru a intra în posesia imobilului.

El susţine că interlopii se bucurau de sprijinul fostului şef al Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric. „Fraţii Mararu au cumpărat, prin interpuşi, drepturile litigioase pe care firma Madolimpic le avea asupra unei jumătăţi din hotel. La 2 iunie 2008, la hotel au venit Ion Cernat şi Răzvan Popa, locotenenţi ai lui Mararu, împreună cu alţi şapte bărbaţi. Au cerut cheile şi l-au ameninţat pe recepţioner", povesteşte juristul Grumăzescu.

Juristul susţine că şi el a fost ameninţat. „Popa mi-a spus: «Domule avocat, vedeţi că avocaţii mai mor în accidente de maşini»", a afirmat el. Grupul a plecat, dar numai după ce patronii au acceptat să semneze un document prin care acceptau să coopteze interpuşii să facă activităţi comerciale în acel spaţiu.

„Le-a pus sabia la gât"

Zilele următoare, cei doi asociaţi care conduceau hotelul din Durău au fost convocaţi la biroul interlopului din Piatra Neamţ. „Le-a pus sabia la gât şi le-a cerut să semneze că renunţă la drepturile asupra hotelului şi că acceptă preţul pe care îl dă el. Nu au finalizat actele pentru că nu aveau ştampila la ei", a spus juristul. Cei doi administratori au confirmat că Gheorghe Mararu i-a ameninţat, dar au cerut să nu le fie făcut public numele.

Scenele acestea au făcut obiectul unui memoriu, pe care Ioan Grumăzescu i l-a înmânat lui Şoric. „La 4 iunie 2008 am intrat în audienţă la Şoric. Legătura cu Mararu am înţeles-o după ce, în afara celor din memoriu, i-am spus inclusiv despre ameninţarea lui Răzvan Popa, iar în aceeaşi zi, seara, unul dintre patronii hotelului s-a întâlnit cu Ion Cernat. «Ce bă, s-a dus juristul vostru să se plângă, ce, i-a fost
frică că i-am zis că îl calcă maşina!? Nu ştiţi că domn' Gheorghiţă e prieten la cataramă cu domnul Şoric?!» , i-a râs în nas Cernat patronului", a povestit Grumăzescu. Juristul a făcut şi o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz, acuzându-i pe Cernat şi Popa de violare de domiciliu, tâlhărie şi ameninţare. „De doi ani şi jumătate nu am primit nici o înştiinţare de la Parchet în legătură cu plângerea mea", declară juristul.

Prim-procurorul acestui Parchet, Cosmin Constantin Ciocan, susţine că dosarul este finalizat, iar decizia este de neîncepere a urmăririi penale. Aurelian Vasea Şoric nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile şi nici apropiaţii familiei Mararu. Ieri, noul şef al Poliţiei Neamţ, Dorel Manole, a precizat că legăturile lui Şoric cu interlopii erau cunoscute de către oamenii legii: „Aspecte legate de comportamentul acestor grupuri, în speţă Mararu, se cunoşteau, au fost înaintate încă din 2008 pe linia DGIPI. Nu putem spune că nu există odată ce acel imobil a fost cumpărat de către acest Mararu, iar după aceea domnul comisar-şef Şoric a locuit acolo". 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite