Şeful CJ Neamţ scapă din arest. Ce măsură alternativă a dispus instanţa de judecată în privinţa lui Ionel Arsene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bacău a dispus astăzi, 28 februarie, schimbarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ va ieşi din arest în urma deciziei definitive luate miercuri, 28 februarie, de magistraţii Curţii de Apel Bacău. Instanţa a dispus schimbarea măsurii de arest preventiv luată pe 29 ianuarie şi prelungită ulterior de Tribunalul Neamţ pe 22 februarie cu încă 30 de zile, cu o altă măsură mai blândă, controlul judiciar. 

Conform deciziei luate de magistraţii Curţii de Apel Bacău, şeful CJ Neamţ va fi în control judiciar pentru următoarele 60 de zile. 

Pe 22 februarie a.c., procurorii DNA - Serviciul Teritorial Bacău au conexat două cauze în care Arsene este acuzat de trafic influenţă şi au trimis dosarul spre judecare la Tribunalul Neamţ. Faptele pentru care Arsene este inculpat datează din anul 2013, respectiv 2015, atunci când acesta era deputat în Parlamentul României.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

1. În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

2. La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeaşi calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel şi-a exercitat influenţa asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menţionate, demersuri rămase însă fără rezultat.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparţin inculpatului.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul DNA din 22 februarie 2018.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite