Lovitură pentru firma magnaţilor Micula. Ce amendă penală au de achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantul Transilvania
Restaurantul Transilvania

Firma milionarilor Micula şi administratorul acesteia au fost condamnaţi pentru transformarea neautorizată a fostului restaurant Transilvania.

Transilvania Complex şi administratorul mirela Miclău ar trebui să plătească amenzi penale în valoare totală de peste 123.000 lei. Decizia a fost dată de Judecătoria Oradea, însă poate fi contestată.

În urmă cu trei ani, restaurantul Transilvania era modificat, ilegal, în sală de petreceri, special pentru nunta Oliviei Micula, fata magnatului Ioan Micula.

La vremea respectivă, Primăria din Oradea a constatat că la Restaurantul Transilvania, deţinut de omul de afaceri Ioan Micula, se execută lucrări fără autorizaţie de construire. Cum aceste lucrări au continuat, fără să fie obţinută documentaţia necesară, Primăria a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Astfel, Primăria Oradea a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea o plângere penală împotriva SC Complex Transilvania SA. Plângerea penală a venit  ca urmare a întocmirii unui proces verbal de constatare şi sancţionare a societăţii pentru recompartimentări la sala de restaurant şi spaţii auxiliare, respectiv desfaceri pereţi de compartimentare şi desfaceri tencuieli, fără a avea autorizaţie de construire.

“Având în vedere că SC Complex Transilvania SA nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul-verbal şi anume sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate, în conformitate cu Legea 50/1991 republicată şi actualizată privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, Primăria a înaintat Parchetului plângerea penală”, anunţa Primăria Oradea la vremea respectivă.

Potrivit art. 24 din Legea 50/1991, continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele competente constituie infracţiune, iar legea prevede obligaţia organelor constatatoare de a sesiza organele de urmărire penală în astfel de cazuri, pentru a lua măsurile care se impun.

Modificările s-au făcut fără nici o autorizaţie, chiar dacă imobilul face parte din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea, fiind un monument protejat şi, în baza Legii 422/2001, iar proprietarul avea nevoie atât de avizul obligatoriu al Comisiei Zonale pentru Protecţia Monumentelor, cât şi de o autorizaţie de construire din partea Primăriei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite