Medicul chirurg Sorin Ianceu, speranţa Transilvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Sorin Ianceu
Dr. Sorin Ianceu

Printre medici care urmau să ajungă, luni, la prelevarea de organe de la Oradea, se afla şi chirurgul Sorin Ianceu, care face parte din echipa medicului Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor.

Dr. Sorin Ianceu (37 de ani)  este chirurg la Spitalul Municipal din Beiuş şi a specialist pe Chirurgie Generală.  Este printre puţinii chirurgi care s-au implicat în programul de prelevare de organe din Bihor.

În urmă cu şase ani când am început programul de identificare a posibililor donatori de organe trebuia să implicăm echipe de chirurgi din spital. Entuziasmul nu era foarte mare, mai ales că eram la început. Am încercat în rândul rezidenţilor, iar Sorin Ianceu a fost cel care a venit la fiecare prelevare. A participat la peste 100 de prelevări”, ne-a mărturisit dr. Carmen Pantiş.

Chirurgul Sorin Ianceu este o speranţă pentru Transilvania, atât cadre medicale din Oradea cât şi specialişti din Bucureşti şi-au pus speranţa în el şi cred că într-o zi va forma o echipă în această zonă, echipă care să poată preleva organe. Medicul  bihorean este elevul chirurgului Radu Zamfir, de  la Institutul Clinic Fundeni.

“Pot spune despre chirurgul Ianceu că este un medic dedicat meseriei care participă voluntar la fiecare prelevare de organe ce are loc la Oradea, la fel cum o fac şi ceilali colegi ai noştri”, a mai afirmat dr. Carmen Pantiş.

Medicul bihorean a fost operat la Cluj, el suferind o fractură deschisă.

Vestea aterizării forţate a avionului care transporta echipajul medical ce urma să ajungă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a căzut ca un trăznet.

Echipa era aşteptată să ajungă la Oradea să intre în sala de operaţie aşa cum se întâmpla de fiecare dată.

Medicul Carmen Pantiş, îi cunoaşte pe chirugii care urmau să ajungă dar şi pe pilotul Adrian Iovan, cel care, din păcate, a murit. La 4.01 am aflat despre accident. Şocul pe care l-am trăit este legat de moarte pilotului. L-am cunoscut personal pe domnul Iovan, era un profesionist desăvârşit. A fost de multe ori la Oradea. Sufăr şi pentru rezidentă. Nu o cunoşteam, dar noi suntem ca o familie, iar această tragedie ne-a bulversat pe toţi”.

Din 2008, când s-a făcut prima prelevare de organe la Oradea, peste 100 de astfel de intervenţii au avut loc la Spitalul Judeţean, Bihorul ocupând mereu locul unu în privinţa donatorilor. Anul trecut s-au efectuat 29 de prelevări de organe, iar în acest an 3.

Mai puteti citi:

<a href="https://adevarul.ro/stiri-locale/oradea/salvatorul-mircea-petrescu-medicilor-le-era-1506991.html">Salvatorul Mircea Petrescu: "Medicilor le era frig, groaznic de frig. Ne-au cerut folie termică şi s-au învelit"</a>

<a href="https://adevarul.ro/stiri-locale/oradea/trei-vieti-au-fost-salvate-de-femeia-al-carei-1506995.html">Trei vieţi au fost salvate de femeia al cărei ficat urma să fie prelevat de echipa medicală aflată în avionul prăbuşit în Apuseni</a>

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite