Cum să gătim cele mai pufoase ecleruri cu cremă de vanilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eclere cu vanilie Foto- www.dulciurifeldefel.ro
Eclere cu vanilie Foto- www.dulciurifeldefel.ro

Eclerurile sunt printre cele mai bune prăjituri. Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă avem poftă de ceva dulce.

Alături de doamna Maria Popa, vă propunem o reţetă simplă si delicioasă de ecleruri, cu care îi puteţi cuceri uşor pe toţi membrii familei, dar şi pe invitaţii mai pretenţioşi.

Pentru aluat:

100 g unt
50 g zahăr
250 ml apă
1/2 linguriţă sare
125 g făină
4 ouă

Pentru cremă:

40 g zahăr pudră
4 gălbenuşuri
40 g făină
400 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
50 g zahăr

Pentru glazură:

zahăr pudră.

“Apa se fierbe, se adaugă untul şi sarea care se lasă să se topească. Când dă primul clocot, se pun zahărul, făina cernută. Se amestecă bine până se obţine un aluat moale, care să se ia cu uşurinţă de pe pereţii vasului. Se ia de pe foc şi se amestecă până când aluatul e aproape rece. Se pun ouăle, unul câte unul, şi se omogenizează. Din aluat se dă forma cojilor de ecler pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pun la cuptorul preîncălzit 30 de minute.

Pentru cremă se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră. Ulterior, se adagă făina şi se amestecă. Laptele se fierbe, iar când dă în clocot se toarnă zahărul şi zahărul vanilat. Compoziţia cu gălbenuşurise pune pe foc şi se toarnă treptat pe cea cu lapte, amestecând continuu până dispar cocoloaşele şi devine o cremă groasă. Se lasă la răcit acoperită cu un capac sau folie. Când cojile de ecler sunt gata, sunt tăiate în jumătate şi le umplem cu cremă. Se servesc presărate cu zahăr pudră”, ne-a explicat Maria Popa.

Oradea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite