Cum să faci cea mai bună piftie de porc: o reţetă clasică, fără gelatină la plic, pregătită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piftie
Piftie

Piftia de porc este un preparatul culinar din grupa gustărilor reci care nu lipseşte de pe masa Românilor de Crăciun sau Revelion. Într-adevăr, necesită multă răbdare, dar rezultatul este unul excepţional. Cine nu mănâncă porc poate prepara piftia din peşte, cocoş, curcan, gâscă şi viţel.

Pentru că nu vrem să ne imaginăm sărbătorile fără bucatele tradiţionale pe mese, vă prezentăm o delicioasă reţetă de piftie. "Adevărul" a stat de vorbă cu chef Mihai Cristian, care ne-a dezvălui secretele unui preparat reuşit.

Ingrediente:

6 buc -  picioare de porc (partea de la ultima articulaţie în jos)

1 - ciolan de porc proaspăt

4 - morcovi mari

3 -  foi de dafin

2 -  cepe

1 - căpăţână de usturoi

- piper boabe şi sare

Mihai Cristian

“Vom continua cu pârlitul bine a picioarelor şi a ciolanului. Într-o oală, punem carnea la fiert în aproximativ 8 litri de apă rece. Fierbem la foc mic, stând cu spumiera pe poziţie pentru a păstra supa clară timp de 2,5 ore sau până când vedeţi carnea că se desprinde de pe os. Acum, o lăsăm la răcit pâna a doua zi ca să putem s-o degresăm. Dacă ne grăbim, putem s-o degresăm în timpul fierberi sau dacă ne place grăsimea, e în regulă. Continuăm prin a adăuga ceapa spălată, cu tot cu coajă pentru a colora plăcut aspicul, morcovii tăiaţi rondele dar curăţati, foile de dafin şi boabele de piper, după care se mai fierbe aproximativ 20 de minute. Curătăm şi pisăm usturoiul, după care îl adăugăm în supă. Scoatem carnea şi o lăsăm la răcit. Strecurăm supa şi o asezonăm cu sare. Acum vom desface carnea şi o vom aranja în vase mici pentru porţii individuale sau în vase mai mari. Turnăm aspicul peste carne şi o lăsăm la rece până se coaguleaza”, spune chef Mihai Cristian.

Piftia se serveşte rece, direct din vasul individual sau porţionată din vasul mare. Dacă vă place hreanul, smântâna şi oţetul, încercaţi, este o combinaţie perfectă.

Va mai prezentam:

Cum să prepari cea mai bună turtă dulce, după reţeta-minune a Sandei Marin
Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian
 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite