Cum se descria pe Facebook tânăra împuşcată mortal la Oradea. „Era mereu scandal la ei, veneau mulţi băieţi, era urât“

Cum se descria pe Facebook tânăra împuşcată mortal la Oradea. „Era mereu scandal la ei, veneau mulţi băieţi, era urât“

Dalia Duca a fost ucisă de un interlop pe nume Adrian Hladii, dat în urmărire generală

Adrian Hladii, un interlop de 38 de ani din Oradea, a fost dat în urmărire generală după ce a ucis o tânără de 24 de ani, fiica unui fost poliţist. În incident a mai fost rănit un alt bărbat, aflat acum la terapie intensivă, iar vecinii victimei povestesc că în casa tinerei aveau loc conflicte violente.

Ştiri pe aceeaşi temă

O crimă în stil mafiot a şocat opinia publică din România în urmă cu două zile. Fiica unui fost poliţist din Oradea a fost împuşcată de către un interlop local şi abandonată la marginea oraşului. Şirul evenimentelor tragice a început în curtea unei case de pe strada Barcăului, o zonă de la marginea Oradei, acolo unde locuia tânăra de 24 de ani, pe nume Dalia Duca.

Flori şi gloanţe

Agresorul, Adrian Haldii, cunoscut în oraş sub porecla Adi Grasu, un bărbat de 38 de ani despre care se presupune c-ar fi o avut o relaţie amoroasă cu femeia în trecut, a vizitat-o în cursul dimineţii de miercuri, 15 martie, cu un buchet de flori. Tânăra a coborât în faţa porţii casei pentru a discuta cu Haldii. 

La scurt timp, a ieşit din casă să verifice ce se întâmplă un alt bărbat, despre care se presupune c-ar fi actualul prieten al victimei. Interlopul a scos un pistol la vederea celuilalt individ, a început să tragă mai multe gloanţe, relatează martorii, iar unul l-a atins pe presupusul iubit al fetei.

„Bărbatul a venit spre noi în fugă, cu sângele curgând şi strigând după ajutor. N-am auzit împuşcături sau altceva. Vecina mea a sunat la 112 şi apoi a venit ambulanţa“, a spus o orădeancă care locuieşte pe o stradă din apropiere. Bărbatul rănit a fost transportat la spital şi se află la terapie intensivă.

În acest timp, interlopul a băgat-o cu forţa în maşina personală pe femeia de 24 de ani şi s-a făcut nevăzut. Au trecut câteva ore în care poliţiştii au refuzat să facă publice informaţii despre incidentul deosebit de grav, în ciuda pericolului reprezentat de un bărbat înarmat cu o armă letală. Anchetatorii au petrecut mai mult timp strângând probe de la locul împuşcăturii.

Criminaliştii au găsit în faţada casei tinerei un glonţ de calibrul 9 milimetri, semn că agresorul a folosit o armă letală. În jurul orei 14.30, cadavrul Daliei Duca a fost găsit pe un teren viran de lângă localitatea bihoreană Sântion. Fata era împuşcată în cap şi a fost găsită în maşina cu care agresorul a fugit.

Se presupune că interlopul a fost rănit

A fost verificată toată zona în care a fost găsită abandonată maşina interlopului şi cadavrul tinerei. Însoţiţi de câinii de urmă, poliţiştii au mers pe urma petelor de sânge. Investigatorii spun că iau în calcul şi varianta ca interlopul să fi fost rănit, fiind găsite pete de sânge lăsate de acesta pe pietre şi iarbă. Se pare că ucigaşul ar fi urcat aproximativ 50 de metri de-a lungul Crişului Repede, unde s-au descoperit alte urme de sânge. Până la închiderea ediţiei, Adrian Haldii, dat în urmărire generală, n-a fost găsit.

Dalia Duca era angajata unei firme din Oradea care comercializează produse petroliere, iar pe profilul ei de Facebook se descria sub sintagma „Îngerul Diavolului“. (I'm angel of devil). Nu există multe informaţii despre natura relaţiei între tânăra decedată şi interlopul fugar, care este implicat în mai multe procese legate de fapte penale, inclusiv de proxenetism. Vecinii tinerei au relatat că incidentul grav de miercuri a fost doar finalul unui şir de evenimente violente.

Dalia Duca  FOTO Facebook/Dalia Duca

„Veneau mulţi băieţi, era urât“

„Stăteam la cafea şi am auzit două împuşcături. Soţul s-a uitat pe geam, n-a văzut nimic, după care am mai auzit o împuşcătură. N-am ştiut despre ce este vorba. Ne-am văzut de cafea, după care au venit cei de la Poliţie şi ne-au spus ce s-a întâmplat. Fata locuia cam de doi ani aici. Aseară a fost gălăgie. Era un zgomot de fond care se auzea foarte tare. Ce ascultau sau ce se certau, doar ei ştiu. Era mereu scandal la ei, făceau urât. În urmă cu ceva vreme s-au bătut. Cineva striga: «Nu da în mine la faţă că se vede». Veneau mulţi băieţi, era urât“, a declarat una dintre vecinele tinerei.

 

Mai puteţi citi:

Ultimul mesaj al tinerei executate în stil mafiot la Oradea. Femeia a distribuit un articol enigmatic despre invidie şi mânie

Fiica unui fost poliţist, împuşcată mortal de un fost iubit. Cu câteva ore înainte, bărbatul l-a împuşcat pe actualul iubit

UPDATE Răfuială cu focuri de armă. Un bărbat l-a împuşcat în plină stradă pe iubitul fostei prietene

citeste totul despre: