Cine este tânărul care a fost ales preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr orădean a fost ales preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Este vorba despre Marius Deaconu, masterand al Universităţii din Oradea.

Studentul Universităţii din Oradea, Marius Deaconu, a fost ales preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), iar Horia Oniţa, fostul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, a devenit vicepreşedintele organizaţiei naţionale.

Alegerile s-au desfăşurat la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR).

„La ediţia din acest an a FOSR a fost un număr-record de participanţi. Am fost ales în unanimitate, situaţie care nu s-a mai întâmplat de peste cinci ani”, a afirmat Marius Deaconu.

Obiectivele pe care şi le-au propus cei de la cârma ANOSR sunt: continuarea campaniei „Viitorul Implică Studenţi”, vizând în special îmbunătăţirea situaţiei din căminele studenţeşti, modificarea sistemului de formare a cadrelor didactice, respectiv îmbunătăţirea sistemului de asigurare a calităţii.

600 de reprezentanţi ai studenţilor au discutat, în inima Transilvaniei, despre viitorul învăţământului superior, despre interesele, problemele şi nevoile studenţilor din România, pentru a identifica soluţii pentru dezvoltarea învăţământului superior, pentru a dezbate cele mai stringente probleme cu care se confruntă societatea românească, dar şi pentru a stabili strategia şi obiectivele federaţiei pentru următorul an universitar.

Invitaţi la eveniment au fost: prof. Liviu Marian Pop, Ministrul Educaţiei Naţionale, Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, preşedinta Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României, prof. univ. dr. Bogdan Costin Murgescu, preşedintele Consiliului Naţional de Statistică şi Prognoză a Învăţământului Superior (CNSPIS), precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), Consiliul Tineretului din România (CTR), Consiliului Naţional al Elevilor din România (CNE), Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Perspective

În cadrul acestui eveniment, Vlad D. Cherecheş, fostul preşedinte al ANOSR, alături de Marius Ştefan Deaconu şi Larisa Mirela Dumitroaea, foşti vicepreşedinţi educaţionali ANOSR, au prezentat perspectiva studenţilor asupra stării învăţământului superior din România.

Pe parcursul FOSR 2017, participanţii au luat parte la sesiuni de formare în domeniul reprezentării studenţeşti, sesiuni de formare tematice, ateliere de lucru pe domenii de studii, precum şi diverse dezbateri, dezvoltându-şi abilităţile necesare pentru a fi buni reprezentanţi ai studenţilor şi discutând despre problemele cu care se confruntă studenţii şi modalităţile prin care acestea ar putea fi soluţionate.

De asemenea, au avut loc o serie de dezbateri pe teme foarte importante pentru societatea românească, precum „Oraşe pentru TINERI”, „Mişcarea studenţească şi drepturile fundamentale ale omului”, „Rolul societăţii civile în promovarea şi apărarea valorilor democratice” şi „În apărarea democraţiei, statului de drept şi a mediului: cum ne putem implica civic?”, studenţii discutând cu reprezentanţi ai Federaţiei Tinerilor din Cluj-Napoca, Asociaţiei ACCEPT România, Asociaţiei GoFree, Societăţii Academice din România (SAR), Platformei De-Clic.ro, Let’s Do It, Romania! sau Centrului pentru Studiul Democraţiei.

Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România s-a încheiat cu sesiunea formală a Adunării Generale ANOSR, în cadrul căreia a fost ales un nou Birou de Conducere al federaţiei, pentru mandatul 2017-2018, şi au fost stabilite strategia şi obiectivele federaţiei pentru următorul an universitar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite