Ce trebuie să faci ca să nu-ţi fie frig iarna. Trei trucuri recomandate de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna este anotimpul în care infecţiile ne pândesc la tot pasul. Gerul ruinează sistemul imunitar şi ne provoacă tot felul de tulburări. Vă propunem câteva trucuri pentru a face faţă temperaturilor scăzute din timpul iernii.

În această perioadă rece, recomandările specialiştilor sunt utile pentru a combate frigul pe timp de iarnă şi pentru a păstra temperatura corporală.  Alături de dr. Mirela Brehoi vă prezentăm câteva trucuri, care sperăm să vă ajute să treceţi mai uşor peste această iarnă.

1. Alimentaţie adecvată

Există mai multe reţete pentru a face faţă frigului de-a lungul zilei. Supele sunt ideale pentru a asigura necesarul de proteine şi de zahăruri lente pentru organism. “Prin digerarea proteinelor, temperatura corporală creşte mai repede decât cu ajutorul glucidelor sau lipidelor. Consumul de legume şi fructe va creşte de asemenea capacitatea de a se încălzi a corpului. Iar consumul de fructe uscate, mai ales migdale, este foarte eficient pentru o încălzire rapidă. Pastele, orezul sau mălaiul asigură de asemenea o încălzire mai îndelungată a corpului”, explică dr. Mirela Brehoi, medic de familie.

2. Fără mâini în buzunare

Chiar dacă odată ce am ieşit afară avem tentinţa de a băga mâinile în buzunar, specialiştii susţin că este un lucru greşit. Dacă mergem susţinut balansând braţele de-a lungul corpului, acest mecanism va duce la încălzirea corpului şi va fi profitabil pentru extremităţi. Este indicat ca persoanele care nu au o circulaţie periferică bună să facă câteva exerciţii simple dimineaţa, mişcând degetele de la picioare şi ridicând gleznele. O mică încălzire ca înainte de orice sport.

3. Temperatură optimă

Specialiştii susţin că în perioadele reci nu trebuie să încălzim foart tare locuinţa. Totodată, corpul nu trebuie expus la schimbări bruşte de temperatură. “Trecerea de la o temperatură de interior prea mare la cea din exterior prea scăzută va duce la contractarea vaselor de sânge şi corpul va resimţi mai drastic această diferenţă de temperatură, care se poate evita prin reglarea termostatului din cameră la 18 sau 19°C, temperatura în general recomandată”, explicădr. Mirela Brehoi.

Specialiştii mai spun că la fel se întâmplă şi cu baia de dimineaţă. Băile prea dese duc la fragilizarea straturilor superioare ale epidermei şi la o rezistenţă mai redusă la frig.

Va mai recomandam:

Cum să pregăteşti cea mai bună piftie de porc: reţeta tradiţională dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite