Şase şpăgi în două zile, pentru operaţii la inimă. Un chirurg din Iaşi a fost reţinut de procurori: câţi bani s-au găsit la el acasă

Şase şpăgi în două zile, pentru operaţii la inimă. Un chirurg din Iaşi a fost reţinut
de procurori: câţi bani s-au găsit la el acasă

Medicul Eugen Bitere a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO Captura Youtube

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, vineri, 14 iulie, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Eugen Valentin Bitere, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chirurgul ieşean este acuzat de luare de mită şi urmează a fi prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă în cursul zilei de astăzi. Potrivit anchetatorilor, în zilele de 10 şi 11 iulie, Eugen Valentin Bitere ar fi solicitat mită de şase pacienţi, valoarea uneia dintre presupusele şpăgi ridicându-se la 1.500 de euro.

„În cauză există probe certe că, în zilele de 10 şi 11 iulie a.c., medicul a pretins şi primit cu titlu de mită, de la un număr de 6 persoane, diferite sume de bani pentru condiţionarea actului medical”, au precizat anchetatorii.

Pe 11.07.2017, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare la un cabinet medical şi la două locuinţe ale medicului suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, au fost identificate sumele de 23.500 euro, 1250 dolari SUA, peste 3500 de lei şi numeroase obiecte de artă cu certificate de autenticitate. 

„În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, au precizat procurorii. Avocatul medicului, Gheorghe Şuhan, a refuzat să ofere declaraţii referitoare la acuzaţiile aduse de procurori medicului. 

citeste totul despre: